Erling Haaland este cel mai în vogă atacant european, după ce a marcat de 35 de ori în Premier League pentru Manchester City în acest sezon, depășind record după record.

Erling HaalandFoto: Cracchiolo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Haaland poate pleca pentru 175 milioane de euro în 2025

Ajuns vara trecută la City, multe zvonuri îl dau în topul listei de transferuri a celor de la Real Madrid, care caută înlocuitorul perfect pentru Karim Benzema, ajuns la 35 de ani, scrie Mundo Deportivo.

Chiar dacă agentul său, Rafaela Pimienta, nu a exclus Spania ca viitoare destinație, clauza de 200 de milioane de euro valabilă pentru un transfer în 2024 părea greu de plătit.

Totuși, suma va scădea până la 175 de milioane de euro în 2025, iar dacă Haaland va continua să marcheze în același ritm, vor exista multe cluburi dispuse să o achite.

Manchester City a încercat să îi ofere un nou contract norvegianului, până în 2027, pentru a scăpa de această clauză. Atacantul a refuzat pentru moment propunerea, estimată la 40 de milioane de euro pe sezon.

Real Madrid visează la un atac format din Neymar și Mbappe

Un alt atacant dorit de madrileni este Kylian Mbappe, pentru care președintele Florentino Perez va încerca să ajungă la un acord în această vară.

Francezul este cel care a s-a propus la Real și ar putea face presiuni asupra conducerii celor de la PSG pentru a putea ajunge cât mai curând pe Santiago Bernabeu.

Mbappe își încheie contractul cu parizienii în 2025 și dacă va ajunge la Madrid alături de Haaland, ar reprezenta o adevărată lovitură.