Robert Pires, campion mondial (1998) şi european (2000) cu selecţionata Franţei, a afirmat că Gheorghe Hagi este unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile. De asemenea, fostul mare jucător al celor de la Arsenal a vorbit despre fotbalul din România.

Robert PiresFoto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Robert Pires: „Gheorghe Hagi este cel mai faimos jucător român”

Prezent la Bucureşti pentru a participa, joi, la meciul caritabil organizat în beneficiul Fundaţiei Mihai Neşu, Pires a spus că România ar trebui să fie mândră de Hagi.

„Cel mai faimos jucător român este Gheorghe Hagi. Un fotbalist ca el sunt convins că este un exemplu în România. Eu am crescut cu Platini, cu Maradona... dar Hagi este unul dintre cei mai buni fotbalişti din toate timpurile.

România trebuie să fie mândră de el. Hagi este ambasadorul acestei ţări şi un exemplu pentru tinerii jucători care îl pot vedea azi jucând în înregistrările de pe internet” - Robert Pires, citat de Agerpres.

Robert Pires: „Fotbalul românesc are jucători talentați”

Vorbind despre amicalul dintre Franța și România (2002, Paris, scor 2-1 pentru gazde), Pires a afirmat că jucătorii români au abilități tehnice foarte bune.

„Cred că am câştigat atunci. Cu 2-1? Cred că da, nu mai ţin minte scorul. Dar ştiu foarte bine că indiferent că era amical sau oficial naţionala României îşi dorea mereu să câştige. A fost un meci dificil atunci pentru că România avea în echipă jucători talentaţi.

Jucătorii români au abilităţi tehnice foarte bune. Să fiu sincer, azi e dificil să urmăresc fotbalul românesc. Trăiesc în Spania şi acolo urmăresc meciuri din campionatele Franţei, Angliei, Spaniei, din păcate partidele din campionatul României nu sunt transmise la televizor. Dar ştiu că fotbalul românesc are jucători talentaţi” - Robert Pires.

Robert Pires va juca, joi, în meciul caritabil organizat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală în beneficiul Fundaţiei Mihai Neşu, între o selecţionată alcătuită din foşti mari fotbalişti români şi o selecţionată FIFPro Europe.

Partida va avea două reprize a câte 35 de minute şi se va desfăşura în data de 4 mai 2023, de la ora 18:00, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.

Printre fotbaliştii români care vor evolua se numără Bogdan Lobonţ, Răzvan Raţ, Dorin Goian, Lucian Sânmărtean, Daniel Niculae, Nicolae Dică sau Ionel Dănciulescu.

Pentru selecţionata internaţională vor juca foşti mari jucători precum Vladimir Smicer, Robert Pires, Georgios Karagounis, precum şi actualul antrenor al echipei FCSB, Elias Charalambous.