Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, Leeds United a confirmat miercuri despărțirea de antrenorul spaniol Javi Garcia și instalarea lui Sam Allardyce, tehnicianul experimentat cu care speră să rămână în Premier League.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sam Allardyce, noul antrenor al lui Leeds United

Cu patru etape înaintea finalului de sezon, Leeds se află pe poziția a 17-a a clasamentului cu 30 de puncte, la egalitate cu Nottingham Forest, aflată pe primul loc retrogradabil, dar cu golaveraj superior.

Javi Garcia, alături de staff-ul său format din Zigor Aranalde, Mikel Antia și Jan Solla, s-a aflat pe banca lui Leeds pentru doar 12 partide.

„Mulțumim lui Javi și echipei sale pentru eforturile depuse în circumstanțe dificile. Celelalte patru meciuri ale sezonului vor fi conduse de antrenorul principal cu experiență, Sam Allardyce”, a anunțat clubul.

Cu peste 500 de meciuri pe banca echipelor din Premier League și o experiență managerială de 29 de ani, Allardyce le-a mai pregătit pe Bolton, Newcastle, Blackburn și West Ham, cu cea din urmă reușind promovarea în prima ligă.

În ultimul deceniu, tehnicianul a reușit să evite retrogradarea cu Sunderland, Crystal Palace și Everton, după mandate de scurtă durată.

Sam Allardyce va debuta pe banca noii sale echipe în confruntarea cu Manchester City de sâmbătă.