Mihaela Bădescu şi Amalia Niţă au cucerit medalii de aur, miercuri, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan.

Manusa de boxFoto: karolekarol / Alamy / Alamy / Profimedia

Mihaela Bădescu și Amalia Niță, campioane europene de tineret

Mihaela Bădescu a câștigat titlul continental la cat. 48 kg, după ce a obţinut o victorie prin decizie împărţită în finala cu rusoaica Lia Patlai, scrie Agerpres.

Amalia Maria Niţă, dublă campioană europeană de junioare, a învins-o la puncte în finala cat. 70 kg pe maghiara Nikolett Kovacs, cu 5-0.

Diana Maria Tănăsescu a obţinut medalia de argint la cat. 66 kg, după ce a fost învinsă la puncte (0-5) de franţuzoaica Maelys Richol în finală.

Tot miercuri, în gala a doua, Arun Nicu Tudoroiu îl va întâlni în finala cat. 63,5 kg pe rusul Danil Belevitin, iar Florin Ioniţă, medaliat cu argint anul trecut la Europenele de tineret şi cu bronz la Mondialele de tineret, va boxa pentru aur la cat. 92 kg cu rusul Ahmed Rasuev.

România are nouă medalii la Europenele de tineret, dintre care aur pentru Mihaela Bădescu (cat. 48 kg) şi Amalia Niţă (cat. 70 kg), argint pentru Diana Maria Tănăsescu (cat. 66 kg), bronz pentru Crinuţa Andra Nicole Sebe (cat. 63 kg), Maria Gheorghiţa Cimpoeru (cat. 75 kg), David-Angelo Teodosescu (cat. 80 kg) şi Dumitrel Badea (cat. 86 kg).

România a aliniat 23 de pugilişti la competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri s-au înscris 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.