Erling Haaland doboară record după record în tricoul lui Manchester City, iar Pep Guardiola a fost pus să aleagă între norvegian și argentinianul Lionel Messi.

Pep GuardiolaFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pep Guardiola: „Niciun jucător nu se compară cu Lionel Messi”

Chiar dacă în prezent îl antrenează pe Haaland, Guardiola a afirmat că Messi rămâne cel mai bun jucător pe care l-a văzut.

„Messi sau Haaland? Nu poți să compari niciun jucător cu Messi. Leo este jucătorul complet, cel mai bun pe care l-am văzut vreodată. Viziune, pase, competitivitate, multe lucruri… să sperăm că Haaland se va apropia de Leo, ar fi minunat pentru noi” - Pep Guardiola.

Erling Haaland, de neoprit în tricoul lui Manchester City

În 44 de meciuri, norvegianul a înscris 34 de goluri în Premier League, 12 în Champions League, trei în FA Cup și unul în Carabao Cup

Dacă va mai înscrie un gol în campionatul Angliei, Haaland va doborî un record deținut de Andy Cole și Alan Shearer.

Atât Cole (pentru Newcastle, în 1993-1994), cât și Shearer (Blackburn, 1994-1995), au marcat câte 34 de goluri într-un sezon de Premier League, în 42 de runde, cu patru mai mult decât în prezent.

Erling Haaland mai poate disputa maxim 10 partide în acest sezon: șase în Premier League, unul în FA Cup și maximum trei în Liga Campionilor, dacă Manchester City va ajunge în finală.

Cel mai bun marcator din istoria Angliei într-un singur sezon, Dixie Dean, a reușit pentru Everton 63 de goluri în 1927-1928.