Mircea Lucescu a fost operat la picior de coxartroză, a anunţat Dinamo Kiev, clubul ucrainean precizând că antrenorul român este „într-o dispoziţie excelentă”.

Mircea LucescuFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Mircea Lucescu, operat de coxartroză - Antrenorul este într-o dispoziţie excelentă

Decizia de a se opera în Ucraina, şi nu în ţările europene, a fost luată de antrenorul principal după meciul cu Şahtior Donețk, pentru a-şi arăta angajamentul şi susţinerea faţă de Ucraina şi poporul ucrainean.

De asemenea, el a decis să rămână aproape de echipă şi să monitorizeze procesul de pregătire, notează Dinamo Kiev.

Potrivit sursei citate, Lucescu va începe recuperarea sub supravegherea medicilor din Kiev. Situaţia se află, de asemenea, sub controlul personalului medical al lui Dinamo, care îl va ajuta pe antrenor să treacă printr-o recuperare rapidă şi de succes la Kiev.

„Antrenorul este într-o dispoziţie excelentă, cu o stare de spirit bună şi este deja nerăbdător să se apuce de treabă. Luni, el a făcut deja primii paşi în jurul secţiei. Mircea Lucescu transmite salutări echipei şi fanilor săi” - Dinamo Kiev.

Din cauza stării sale de sănătate şi a necesităţii de a fi operat de coxartroză, Lucescu a fost nevoit să-şi delege temporar atribuţiile către asistentul său Oleksandr Shovkovskyi, scrie News.ro.