O nouă partidă, un nou gol pentru Erling Haaland, iar atacantul lui Manchester City l-a surprins chiar și pe antrenorul său cu statistica incredibilă din acest sezon.

Erling HaalandFoto: COLORSPORT / Shaun Boggus / Sipa Press / Profimedia

Haaland poate să doboare recordul de goluri în Anglia, vechi de aproape 100 de ani

Erling Haaland a transformat penaltiul din minutul 3 în victoria lui City, 2-1 în fața lui Fulham, rezultat care a dus echipa lui Pep Guardiola înapoi în vârful Premier League, cu un pas mai aproape de cel de-al cincilea titlu în șase sezoane, scrie BBC.

A fost cel de-al 50-lea gol al sezonului în toate competițiile pentru jucătorul în vârstă de 22 de ani, ajuns vara trecută de la Borussia Dortmund, depășindu-l pe Clive Allen, care marca de 49 de ori pentru Tottenham în sezonul 1986-1987.

În 44 de meciuri, norvegianul a înscris 34 de goluri în Premier League, 12 în Champions League, trei în FA Cup și unul în Carabao Cup.

Următorul gol va doborî însă un record deținut de Andy Cole și Alan Shearer.

Atât Cole (pentru Newcastle, în 1993-1994), cât și Shearer (Blackburn, 1994-1995), au marcat câte 34 de goluri într-un sezon de Premier League, în 42 de runde, cu patru mai mult decât în prezent.

Erling Haaland mai poate disputa maxim 10 partide în acest sezon, șase în Premier League, unul în FA Cup și maximum trei în Liga Campionilor, dacă Manchester City va ajunge în finală.

Cel mai bun marcator din istoria Angliei într-un singur sezon, Dixie Dean, a reușit pentru Everton 63 de goluri în 1927-1928.