La o săptămână după partida dintre Rapid și FCSB, dezbătută intens pentru fazele în care arbitrul putea acorda două eliminări, un meci din Premier League a fost decis după un fault șocant, pedepsit doar cu cartonaș galben.

Jucatorii echipei LiverpoolFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Atac cu crampoanele pe capul adversarului, sancționat doar cu galben

Liverpool s-a impus în duelul cu Tottenham, 4-3, după o partidă spectaculoasă decisă în minutele de prelungiri.

În minutul 80, la scorul de 3-2 pentru Liverpool, atacantul Diogo Jota a avut o intervenție cu crampoanele direct pe capul lui Oliver Skipp. Deși mijlocașul lui Tottenham a părăsit terenul plin de sânge, arbitrul a acordat doar cartonaș galben, iar VAR nu a intervenit.

Faza avea să influențeze decisiv finalul de partidă. Intrat în locul lui Oliver Skipp, Richarlison a adus egalarea în al treilea minut al prelungirilor.

Peste doar un minut, autorul faultului, Diego Jota, a marcat golul victoriei echipei antrenate de Jurgen Klopp.

„Sincer, cred că este cel mai clar cartonaș roșu pe care îl puteți vedea pe terenul de fotbal. Avem nevoie de o explicație. Și-a pus adversarul în pericol, Skipp are nevoie de cusături, iar Jota a marcat golul victoriei când nu ar mai fi trebuit să fie pe teren”, a declarat după partidă Ryan Mason, antrenorul interimar al celor de la Tottenham, conform presei engleze.