Jassim bin Hamad al Thani a depus vineri seară oferta finală în valoare de peste 5,65 miliarde de euro pentru cumpărarea clubului Manchester United și promite finanțări suplimentare pentru transferuri și infrastructură.

Manchester UnitedFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Peste 5,65 miliarde de euro din Qatar pentru Manchester United

Oferta, care a ajuns la New York cu puțin timp înainte de termenul limită de la ora 22:00, reprezintă un nou record mondial, scrie Daily Mail.

Șeicul a plusat față de suma oferită familiei Glazer, anunțând buget de transferuri și o sumă disponibilă fie pentru renovarea stadionului Old Trafford, fie pentru construirea unui nou stadion, dar și reamenajarea bazei de antrenament a lui United.

Cu toate acestea, oferta din Qatar este mai mică decât sperau proprietarii să obțină, aproape 7 miliarde de euro.

Jassim al Thani dorește toate acțiunile clubului, deținute de familia Glazer și alți acționari, spre deosebire de rivalul său, Sir Jim Ratcliffe.

Miliardarul britanic vizează un pachet cu puțin peste 50% din acțiuni și rămânerea lui Joel și a lui Avram Glazer cu un procent de 20%.

După multe luni de negocieri privind vânzarea clubului, suporterii lui Manchester United și-au pierdut răbdarea, iar la partida cu Aston Villa de duminică vor solicita familiei Glazer vânzarea completă a acțiunilor.

Dacă tranzacția se va materializa, va deveni cea mai scumpă vânzare a unui club din istoria sportului, după ce la începutul lunii aprilie echipa Washington Commanders din NFL a fost cedată pentru aproximativ 5,4 miliarde de euro.