În toamna anului trecut, Devis Mangia a fost suspendat din funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a Maltei, fiind acuzat de doi jucători de hărțuire sexuală.

Devis MangiaFoto: Domenic Aquilina/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fostul antrenor al Universității Craiova, găsit vinovat pentru comportament neadecvat

Fost antrenor al Universității Craiova, Devis Mangia a preluat echipa națională de fotbal din Malta la finalul anului 2019.

În septembrie 2022, Devis Mangia a fost în centrul unui scandal de hărțuire sexuală, fiind acuzat de doi jucători.

Federația de Fotbal din Malta l-a suspendat din funcție și a pornit o anchetă împotriva sa, iar la rândul său, Mangia a deschis un proces împotriva celor doi fotbaliști, acuzând că i-a fost pătată imaginea.

Cazul a fost predat de Federația din Malta unui ofițer specializat, care a avut de întocmit un raport pe baza informațiilor și a acuzațiilor dintre cele două părți.

Potrivit presei din Malta, Devis Mangia nu a fost găsit vinovat pentru hărțuire sexuală, pe motiv că nu au existat probe suficiente în această situație.

„Consiliul nu a găsit suficiente dovezi pentru a susține acuzația de hărțuire sexuală. Cu toate acestea, comisia a găsit suficiente dovezi pentru a susține acuzația de conduită necorespunzătoare”, se arată în comunicatul oficial al Federației din Malta.

Pentru a putea antrena din nou, Devis Mangia va fi nevoit să se înscrie la un curs privind limitele profesionale, curs ce durează aproximativ 6 luni.

Contractul lui Devis Mangia era valabil până la finalul anului 2023.