În încercarea de a genera noi fonduri pentru a echilibra balanța clubului și a putea să îl aducă înapoi pe Lionel Messi, conducerea clubului FC Barcelona a găsit o soluție care va produce mulți bani.

Suporteri ai Barcelonei cu tricoul lui MessiFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fostul sediu La Masia, transformat în Muzeul Messi

Barcelona plănuiește să transforme clădirea fostului sediu al academiei La Masia într-un muzeu dedicat fotbalistului argentinian, scrie AS.com.

Muzeul interactiv, care îl va avea pe Messi ca protagonist, ar fi un reper mondial în cele mai noi tehnologii și, conform planului de afaceri, ar atrage mii de turiști și fani care ar genera venituri care vor permite repatrierea idolului catalanilor.

În ultima perioadă, întoarcerea lui Lionel Messi la Barcelona este tot mai probabilă. Președintele Joan Laporta s-a întâlnit cu tatăl argentinianului, iar antrenorul Xavi a discutat în repetate rânduri pentru a-l convinge să revină pe Camp Nou.

Barcelona nu trebuie doar să genereze noi resurse, ci și să renunțe la anumiți jucători pentru a reduce bugetul echipei. Președintele LaLiga, Javier Tebas, a anunțat deja că este gata să ridice bariera economică atâta timp cât clubul respectă regulile fair-play-ului financiar.

Pentru prima ligă din Spania, întoarcerea lui Lionel Messi ar compensa plecarea lui Cristiano Ronaldo, care a generat scăderea drepturilor de televizare la nivel global.