Real Madrid nu a avut nicio șansă la ultimul meci din LaLiga și a pierdut cu scorul de 4-2 în fața celor de la Girona. Formația pregătită de Carlo Ancelotti a rămas la 11 puncte în spatele Barcelonei.

Carlo AncelottiFoto: Manuel Reino Berengui/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Taty Castellanos a egalat un record deținut de Robert Lewandowski

Real Madrid a fost de nerecunoscut în deplasarea de pe Estadio Municipal de Montilivi și a pierdut cu scorul de 4-2 în fața Gironei, formație care a luat punct și pe Camp Nou cu Barcelona.

Taty Castellanos a scris istorie, reușind să marcheze de 4 ori în poarta lui Lunin. Cu cele 4 reușite, Castellanos a devenit primul fotbalist din secolul 21 care înscrie un „poker” în poarta „los blancos”.

Ultimul jucător care marcase de 4 ori în poarta Realului a fost Robert Lewandowski. Atacantul polonez a punctat de 4 ori într-un Borussia Dortmund - Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League (4-1), din urmă cu 10 ani.

La finalul partidei, Carlo Ancelotti, antrenorul actualei campioanei a Spaniei, a găsit cu greu explicații pentru prestația foarte slabă a elevilor săi.

Italianul a subliniat faptul că Real Madrid are obiective importante de împlinit în acest sezon și că aceasta nu a fost adevărată față a echipei sale.

„E ușor de explicat scorul. Nu am mai fost la fel de agresivi. Ne-au lipsit agresivitatea și determinarea, nu am jucat bine fără minge, le-am lăsat adversarilor foarte multe spații. Ne-au dat două goluri la primele lor două acțiuni.

E inexplicabil, totuși, cum am primit goluri, nu am fost deloc agresivi în dueluri, am eșuat pe tranziție. Apoi, la începutul părții secunde, a venit golul trei, care ne-a 'tăiat' picioarele.

E dureros un asemenea eșec, dar trebuie să ne ridicăm rapid, pentru că avem pentru ce lupta. Jucătorii au încercat, în multe momente, să rezolve individual fazele. Trebuie să fim o echipă! Dacă jucăm în echipă, câștigăm. Uneori, calitatea individuală nu este suficientă pentru a câștiga.

Meciul ăsta nu a arătat adevărata față a Realului. Nu am fost noi în seara asta. Ne prezentăm scuzele. Trebuie să jucăm ultimele meciuri ale sezonului ca o echipă.” a declarat Carlo Ancelotti, citat de Sport.es.

Clasament LaLiga

1 FC Barcelona 76p

2 Real Madrid 65p

3 Atletico Madrid 60p

4 Real Sociedad 54p

5 Real Betis 48p

6 Villarreal 47p