Liga Campionilor este competiția de elită unde participă cluburile de top din Europa. Pentru prima oară în istorie, finala se poate juca pe un alt continent.

Champions LeagueFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Finala Ligii Campionilor s-ar putea disputa în Statele Unite ale Americii

Aleksander Ceferin, președintele reales al UEFA, a transmis într-un interviu faptul că forul continentala ia în calcul ca finală Ligii Campionilor să se dispute în Statele Unite ale Americii.

Ceferin a descris continentul american ca pe „o piață promițătoare și importantă pentru viitor”.

„Finala Champions League în Statele Unite? E posibil. Am început să vorbim despre asta, dar a fost Cupa Mondială, în 2024 va fi Campionatul European.

În acest an, finala se va juca la Istanbul, în 2024, la Londra, în 2025, la Munchen. După, vom vedea. Este posibil, este posibil.

Oamenii vor spune 'Nenorociții ăștia din Elveția se gândesc doar la bani', dar, repet, noi redistribuim 97% din banii pe care îi încasăm. Evident că încasările noastre sunt imense, dar mi-aș dori să fie mult, mult mai mari.

Ce m-a șocat pe mine este că finala Campionatului European a fost mai urmărită în SUA decât finalele NBA. Au fost 30 de meciuri la Campionatul European, fiecare a fost ca Super Bowl din punct de vedere al audiențelor.

Fotbalul este extrem de popular în Statele Unite. Americanii sunt dispuși să plătească pentru ce e mai bun, așa că urmăresc fotbalul european. E o piață foarte promițătoare și foarte importantă pentru viitor.” - a transmis acesta, potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano.

Manchester City, Real Madrid, AC Milan și Inter se luptă pentru un loc în finala de la Istanbul

Actuala ediție a Ligii Campionilor a ajuns în faza semifinalelor.

Real Madrid și Manchester City se vor lupta în prima semifinală pentru un loc în finala de la Istanbul, iar în cealaltă semifinală vom avea două episoade din „Derby della Madonnina”.

Manșele tur din semifinalele UEFA Champions League se vor disputa pe 9 și 10 mai, în timp ce meciurile retur sunt programate pe 16 și 17 mai, o săptămână mai târziu. Programul final urmează să fie stabilit de UEFA.

Marea finală a acestei ediții de UEFA Champions League se va disputa pe 10 iunie.