Manchester City și Arsenal se vor întâlni miercuri într-un duel foarte important pentru titlu în Premier League, iar Pep Guardiola a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului său elev Mikel Arteta, la conferința de presă dinaintea partidei.

Mikel Arteta și Pep GuardiolaFoto: Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester City - Arsenal, duelul care poate decide titlul în Premier League

Arsenal și Manchester City sunt despărțite de doar 5 puncte în acest moment în Premier League, iar campioana en-titre are două meciuri în minus.

Mikel Arteta a fost secundul lui Pep Guardiola la Manchester City, iar evoluția sa l-a impresionat pe tehnicianul german, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa spaniolului la conferința de presă dinaintea partidei.

Pep Guardiola a subliniat că din punctul său de vedere meciul nu este unul decisiv.

„E un meci foarte important, dar nu este decisiv, vor rămâne multe meciuri grele pentru ambele echipe. Totuși, nu putem nega importanța acestui joc.

De la Arsenal, mă aștept la de toate. Când joci împotriva unei astfel de echipe, ea controlează absolut totul. Arsenal era incredibilă și cu Arsene Wenger, ținea de minge extraordinar, avea jucători cu o mare calitate, iar Mikel cred că a adus clubul la un alt nivel.

Arsenal e agresivă, a mers la Liverpool, cea mai bună echipă pe tranziție din ultimii ani, și a fost mai bună.” - a transmis Pep Guardiola.

Arsenal nu a câștigat niciun meci din ultimele 3 din Premier League, reușind doar remize cu Liverpool, West Ham United și Southampton. Pe Anfield Road ei London Stadium, „tunarii” au avut de fiecare dată 2-0.

Clasament Premier League

1 Arsenal 75p

2 Manchester City 70p

3 Newcastle 59p

4 Manchester United 59p

5 Tottenham 53p

6 Aston Villa 51p

7 Liverpool 50p