PAOK Salonic a fost învinsă acasă de Panathinaikos, scor 2-1, iar echipa lui Răzvan Lucescu și-a luat „adio” de la titlu. La finalul partidei, Răzvan Lucescu a criticat arbitrajul din campionatul Greciei.

Razvan LucescuFoto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

Răzvan Lucescu: „S-a făcut totul pentru ca Panathinaikos să câștige”

Panathinaikos a deschis scorul prin Bernard ('38), PAOK a egalat prin Augusto ('85), dar oaspeții s-au impus după ce Ioannidis a transformat un penalty ('90+1). Aici poți vedea un rezumat al partidei.

PAOK ocupă locul 4 în clasament, la 12 puncte în spatele echipelor de pe primele poziții (AEK și Panathinaikos). Răzvan Lucescu este conștient că echipa sa nu mai poate câștiga titlul și dă vina pe arbitraj pentru punctele pierdute în ultimele etape.

„După finala Cupei de anul trecut (n.r. Panathinaikos s-a impus cu 1-0), am tot spus că s-au făcut toate eforturile pentru ca Panathinaikos să câștige, acest lucru fiind valabil și în acest sezon.

Ei au fost norocoși, au o mentalitate bună. Când ești protejat (n.r. de arbitri), joci cu mult mai multă încredere față de o echipă ca a noastră care trebuie să atace mereu. Printre echipele protejate sunt și cele din Atena, nu neapărat în derby-uri, cât în partidele normale.

Aș vrea să am și eu parte de astfel de arbitraje în deplasare. Ai o altfel de încredere când știi că nu vei primi cartonașe galbene. Astăzi ne-a fost refuzat un penalty pentru un ofsaid milimetric.

Nu spun că a fost o decizie greșită, mă voi pronunța după ce voi vedea mai clar imaginile, dar după aceeași logică putem spune și că cei trei jucători ai celor de la Asteras Tripolis erau în aceeași poziție. Acela a fost un meci care ne-a costat două puncte (n.r. scor final 2-2, după ce PAOK a condus cu 2-0).

La Ioannina (0-0 vs PAS), am avut penalty și nu ne-a fost acordat, încă două puncte irosite. Cu AEK (0-1) ne-am simțit vânați de aribtru, că fiecare greșeală pe care o facem va fi pedepsită aspru.

Avem nevoie de susținerea fanilor, am aprecia să simțim că încă au încredere în noi și că încă nu s-au dat bătuți. Trebuie să ne îmbunătățim motivația pentru astfel de partide, Panathinaikos și AEK stau foarte bine la acest capitol.

Sunt trist după această înfrângere, îmi vine să merg pe jos 100 de kilometri după un astfel de rezultat” - Răzvan Lucescu pentru NovaSport.

Super League Grecia, clasament

1. AEK (59-16 golaveraj) 72 puncte

2. Panathinaikos (43-13) 72

3. Olympiakos (62-22) 63

4. PAOK (51-24) 60

5. Aris (45-32) 44

6. Volos (33-49) 49.