Arsenal Londra continuă forma slabă din ultimele etape, după încă un rezultat de egalitate, pe teren propriu cu Southampton, scor 3-3, în etapa a 32-a din Premier League.

Mikel ArtetaFoto: Andrew Yates / AP / Profimedia

Arsenal – Southampton3-3, în Premier League

Încă pe primul loc în Anglia, Arsenal a ajuns la a treia etapă fără victorie, după trei rezultate de egalitate.

Meciul a început de la 1-0 pentru oaspeți, argentinianul Carlos Alcazar reușind să deschidă scorul în primul minut al partidei.

În lupta pentru salvarea de la retrogradare, Southampton și-a dublat avantajul în minutul 14, prin fostul jucător al „tunarilor”, Theo Walcott.

Jucătorii lui Mikel Arteta au revenit în joc, iar Gabriel Martinelli a redus din diferență în minutul 20.

După pauză, croatul Duje Caleta-Car a dus scorul la 3-1 în minutul 66, iar speranțele gazdelor pentru măcar un rezultat de egalitate păreau că se năruiesc.

Finalul a fost unul nebun. Odegaard a redus din diferență în minutul 88, iar Saka, în minutul 90, a adus o remiză neașteptată.

Mai mult, în al treilea minut de prelungiri, Arsenal putea da lovitura prin Leandro Trossard, al cărui șut a lovit bara transversală.

Cu șase puncte pierdute în ultimele trei meciuri, Arsenal își vede amenințat serios fotoliul de lider, iar Manchester City se poate apropia la două puncte.