Clubul FC Nantes împlinește în acest an 80 de ani de activitate, iar sărbătoarea a început prin invitarea unor foști jucători importanți trecuți pe la echipa franceză, printre care și un român.

Viorel MoldovanFoto: HotNews / DP

Viorel Moldovan susține că nu Barcelona a inventat tiki-taka, ci FC Nantes

Viorel Moldovan a câștigat titlul din Franța cu FC Nantes, în primul său sezon la echipa pentru care a evoluat între 2000 și 2004.

Descris de francezi ca un jucător combinativ, decisiv și mereu bine plasat, fostul internațional român a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului, în care a prezentat o opinie interesantă despre cum evolua echipa în trecut.

„FC Nantes a marcat istoria fotbalului francez și chiar internațional. Este un club de legendă, care a câștigat titluri și este respectat.

Jocul prestat în trecut și-a pus amprenta asupra fotbalului mondial și nu mă tem să o spun: sunt convins că nu FC Barcelona a inventat tiki-taka, ci FC Nantes”, - a declarat Viorel Moldovan pentru pagina clubului.

Devenit cunoscut la Barcelona în timpul mandatului lui Pep Guardiola, stilul tiki-taka presupune multe pase scurte și posesie.

De-a lungul anilor, la FC Nantes au mai evoluat foștii internaționali români Florin Bratu, Claudiu Keseru, Bănel Nicoliță și Ciprian Tătărușanu.