West Ham United, fosta adversară a FCSB-ului din grupele UEFA Conference League, s-a calificat în careul de ași al competiției, după ce a surclasat-o pe Gent, scor 4-1 (5-2 la general). Anderlecht, cealaltă adversară a roș-albaștrilor, a fost eliminată dramatic de AZ Alkmaar la loviturile de departajare.

Conference LeagueFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Anderlecht, eliminată dramatic de AZ Alkmaar - Fiorentina și Basel, calificare cu emoții

West Ham United a avut o prestație deosebită pe London Stadium în returul cu belgienii de la Gent.

Ciocănarii au marcat de 4 ori în partida de pe teren propriu și și-au asigurat o calificare liniștită în semifinale.

Anderlecht, o altă adversară a FCSB-ului din grupele Conference League, s-a oprit în faza sferturile, asta deși a câștigat turul cu AZ Alkmaar cu scorul de 2-0.

Dubla lui Vangelis Pavlidis (min 5 și min 13) a adus meciul în prelungiri, iar olandezii au avut câștig de cauză la loviturile de departajare.

Fiorentina se aștepta la un retur facil cu cei de la Lech Poznań, după un 4-1 categoric în meciul din Polonia.

Chiar și așa, în minutul 69 polonezii conduceau cu scorul de 3-0 și a fost nevoie ca Riccardo Sottil să reducă din diferență pentru a risipi emoțiile calificării. Mai mult decât atât, Castrovilli a marcat golul 2 pentru italieni, care avansează în careul de ași al competiției.

Dubla dintre Nice și FC Basel a ajuns în prelungiri, după 2-2 în tur și 1-1 în Franța după 90 de minute. Elvețienii au dat lovitura prin Adams ('98) și s-au calificat în careul de ași al competiției.

Tabloul semifinalelor Conference League

Fiorentina - FC Basel

West Ham United - AZ Alkmaar