Manchester United a fost eliminată din sferturile UEFA Europa League. Formația antrenată de Erik ten Hag a pierdut dubla manșă cu Sevilla (5-2 la general) și ratează șansa de a cuceri un trofeu european. În aceeași seară, Bayer Leverkusen, Juventus și AS Roma s-au calificat și ele în semifinale.

Jucătorii echipei FC SevillaFoto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Sevilla, Bayer Leverkusen, Juventus și AS Roma, echipele calificate în semifinalele Europa League

Pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, Manchester United a fost dominată autoritar de Sevilla, echipă care a revenit în meciul tur pe final de la 0-2.

Ibericii au deschis scorul după doar 8 minute prin Youssef En Nesyri, la o fază la care Harry Maguire a comis o nouă greșeală gravă în defensiva echipei din Premier League.

Gazdele au continuat să preseze și au mai înscris o dată până la pauză prin Lucas Ocampos, dar reușita argentinianului a fost anulată de VAR pe motiv de ofsaid.

În repriza a doua, asediul la poarta englezilor a continuat, iar francezul Loic Bade a reluat în plasă (min 47) din centrarea lui Ivan Rakitic.

Coșmarul „diavolilor roșii” a continuat și spre final. David De Gea a comis o gafă incredibilă, mingea a ajuns la En Nesyri, iar atacantul spaniolilor a închis tabela la 3-0.

Tot joi seară, Juventus a terminat la egalitate cu Sporting Lisabona (1-1), dar merge în semifinale grație victoriei din meciul tur, scor 1-0.

În Belgia, Bayer Leverkusen s-a distrat în duelul cu Royale Union SG, echipă în poarta căreia nemții au marcat de 4 ori. După 1-1 în meciul tur, belgienii au punctat și în partida de pe teren propriu, însă a fost insuficient pentru ca aceștia să meargă mai departe. Xabi Alonso își continuă astfel sezonul incredibil pe banca celor de la Leverkusen.

Într-o reeditare a finalei UEFA Conference League din sezonul trecut, Feyenoord Rotterdam se luptă cu AS Roma pentru ultimul loc în semifinale, după 1-0 în tur pentru olandezi.

Italienii au deschis scorul pe Stadio Olimpico prin Spinazzola, ba chiar au făcut 2-0, dar reușita lui Cristante a fost anulată de VAR. Contrar cursului jocului, Igor Paixao a dat lovitura pentru oaspeți în minutul 80, dar ultimul cuvânt i-a aparținut lui Dybala, care a trimis meciul în prelungiri cu un gol în minutul 89.

Echipa lui Jose Mourinho a mai punctat de două ori în prelungiri (El Shaarawy '101 și Pellegrini '109) și a obținut calificarea în semifinale.

Tabloul semifinalelor Europa League

Juventus Torino - FC Sevilla

AS Roma - Bayer 04 Leverkusen