Victor Nunweiller, fost portar al clubului Dinamo București, a murit la vârsta de 81 de ani. Cinci dintre cei șapte frați Nunweiller au fost fotbaliști și au jucat pentru Dinamo, doar unul (Radu) mai trăiește.

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Victor Nunweiller a murit la 81 de ani

​„Născut pe 13 mai 1942, NUNWEILLER V, așa cum a fost cunoscut în istoria fotbalului nostru, a evoluat pe postul de portar la Dinamo, Victoria, Dinamo Obor și Universitatea Cluj.

Constantin, Dumitru, Ion, Lică, Victor, Radu și Eduard. Toți NUNWEILLER sau, altfel spus, familia care a scris o pagină importantă în istoria clubului nostru și a fotbalului românesc.

Dintre cei șapte frați, cinci dintre ei, Dumitru, Ion, Lică, Victor și Radu au îmbrăcat tricoul 'câinilor roșii', numele de alint al dinamoviștilor, moștenire lăsată de familia NUNWEILLER.

Doar Radu NUNWEILLER mai este astăzi în viață. Sincere condoleanțe familiei!”, se arată în comunicatul clubului Dinamo București.

Frații Nunweiller și porecla „Câinii roșii”

„Eu le-am zis prima oară 'câinii roșii' fraților Nunweiller. Primul mi-a sărit în ochi Lică, pentru că era roșcat. Apoi l-am văzut și pe Nelu, care nu era roșcat, dar alerga până își dădea sufletul și se înroșea la față. Le-am zis la un corner «uite câinii roșii!» și așa le-a rămas. A preluat galeria noastră, apoi a lor” - Nichi Dumitriu, fost atacant Rapid, citat de GSP.

Cei șapte frați Nunweiller - Doar Radu mai trăiește

  • Costică Nunweiller (I) – poreclit Flencea, decedat în 2003, la 73 de ani. Singurul care nu a jucat fotbal, ci polo
  • Dumitru Nunweiller (II) – poreclit Cocușor, decedat în 2015, la 80 de ani. A jucat ca fundaș la Dinamo în sezonul 1960-61 și la Suceava în Divizia B
  • Ion (Nelu) Nunweiller (III) – decedat în 2015, la 79 de ani. A jucat ca fundaș, 287 de meciuri pentru Dinamo, 19 goluri. A antrenat și echipa FC Argeș în perioada 1990-1991.
  • Lică Nunweiller (IV) – poreclit Gideon, decedat în 2013, la 74 de ani. A jucat ca fundaș, 151 meciuri la Dinamo, 5 goluri
  • Victor Nunweiller (V) – poreclit Parpală, a jucat ca portar la Dinamo Obor, Victoria, U Cluj. Ulterior a lucrat ca antrenor. A decedat pe 19 aprile 2023
  • Radu Nunweiller (VI) – poreclit Cârâială, are 78 de ani și e stabilit în Elveția. Mijlocaș cu 295 de jocuri și 38 de goluri la Dinamo, participant la CM 1970
  • Eduard Nunweiller (VII) – a decedat în 2005, la 53 de ani, nu a jucat fotbal.