Manchester City a trecut cu 4-1 la general de Bayern Munchen și s-a calificat în semifinalele Champions League. Aflat din nou aproape de îndeplinirea visului „cetățenilor” (de a câștiga „urecheata”), Pep Guardiola s-a declarat mulțumit de prestația jucătorilor săi pe Allianz Arena.

Pep GuardiolaFoto: Jon Super / AP / Profimedia

Pep Guardiola, mulțumit de prestația echipei sale în repriza secundă

„Trei ani la rând în semifinalele Champions League. Am jucat împotriva unei echipe incredibile. În anumite momente, ei au fost mai buni. Upamecano a rupt liniile în flancul nostru stâng și ne-am chinuit cu Coman. Am avut noroc că înaintea penalty-ului pe care l-am ratat, au avut doar una sau două ocazii de gol.

Dacă decurgea bine pentru ei, atunci lucrurile s-ar fi putut schimba, pentru că în această competiţie totul este posibil. Pe partea stângă am fost în dificultate în faţa lui Coman, Pavard, Choupo-Moting.

În repriza secundă, am avut o posesie mai bună, am fost mai buni. Dar ştiam calitatea echipei din faţa noastră.

Înţeleg că Real Madrid a ajuns de 11 ori în semifinale în 13 ani. Jos pălăria în faţa lor. Noi am reuşit trei. Cred că toate cluburile din lume au sentimentul că dacă vrei să câştigi competiţia aceasta trebuie să o învingi pe Real Madrid. Înainte se vorbea astfel despre Barcelona. Acum este Real Madrid.

Echipa este extenuată, nu ştiu cum se vom recupera pentru meciul cu Sheffield United (n.r. semifinalele Cupei Angliei), care va fi sâmbătă. A fost foarte solicitant şi nu ştiu cum ne vom prezenta la meci.” - Pep Guardiola pentru DAZN.

Thomas Tuchel (Bayern Munchen): „Este greu de digerat”

„A fost departe de ceea ce aveam în minte sau ce aveam nevoie. Este greu de digerat. Am jucat cu foarte puțină energie și ritm și am avut foarte puțină convingere, multă incertitudine în jocul nostru.

Au fost atât de multe greșeli simple, dar totuși am avut suficiente șanse să câștigăm jocul. Nu este ceea ce ne-am dorit. Chiar mă așteptam la o evoluție diferită. Ne-am pregătit bine, dar nu am reușit să livrăm pe teren” - Thomas Tuchel.

Erling Haaland, jucătorul care ajunge cel mai rapid la 35 de goluri înscrise în Liga Campionilor

Manchester City a obținut calificarea în semifinalele Champions League. „Cetățenii” au învins cu 4-1 la general campioana Germaniei, la capătul unei duble în care gruparea engleză a prestat un fotbal impresionant.

Chiar dacă Bayern a dictat ritmul în partida de pe Allianz Arena, City a fost cea care a marcat pe contraatac prin Erling Haaland.

Norvegianul, a devenit jucătorul care ajunge cel mai rapid la 35 de goluri înscrise în Liga Campionilor, în doar 27 de meciuri. Recordul era deținut de Ruud Van Nistelrooy, care a atins această performanță în 42 de apariții.

Germanii au reușit să marcheze și ei pe final de meci prin Joshua Kimmich, care a transformat impecabil de la 11 metri.

Manchester City va întâlni în semifinale o veche cunoștință din sezonul trecut, Real Madrid.

Ce urmează în Champions League, ediția 2022 - 2023

  • Semifinale

9, 17 mai: Real Madrid - Manchester City

10, 16 mai: AC Milan - Inter Milano

  • Finala,

10 iunie: Real Madrid/Manchester City - AC Milan/Inter Milano, pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul.