Contractul lui Karim Benzema expiră în vara acestui an, dar evoluțiile sale și câștigarea Balonului de Aur din 2022 i-au convins pe oficialii Realului să îi prelungească contractul cu încă un an.

Karim Benzema, inca un gol pentru Real MadridFoto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Karim Benzema își va prelungi contractul cu Real Madrid

Jurnaliștii de la AS anunță că Real Madrid a rezolvat problema contractului lui Karim Benzema.

Datorită faptului că francezul a cucerit Balonul de Aur în 2022, contractul său va fi automat prelungit cu încă un an, conform unei clauze speciale introduse pe Florentino Perez, precizează sursa citată.

Ajuns la vârsta de 35 de ani, Karim Benzema este unul dintre cei mai buni jucători care au îmbrăcat vreodată tricoul celor de la Real Madrid.

Povestea francezului pe Santiago Bernabeu a început în vara anului 2009, când madrilenii au avut o campanie de transferuri spectaculoasă. 35 de milioane de euro plătea Real Madrid pentru fotbalistul celor de la Lyon.

De atunci, cariera lui Benzema a atins cifre extraordinare, iar cea mai mare realizare pe plan personal a fost câștigarea Balonului de Aur în 2022.

640 de apariții, 349 de goluri și 165 de pase decisive sunt cifrele amețitoare ale lui Benzema de la sosirea la Real Madrid, iar aventura sa va mai continua încă un sezon la cel mai titrat club din Europa.

Alături de Real Madrid, Benzema a câștigat 4 titluri de campion al Spaniei, două cupe, 4 supercupe ale Spaniei. Totodată, Karim Benzema a cucerit de 5 ori Liga Campionilor, de 4 ori supercupa Europei și de 5 ori Mondialul Cluburilor.