Frank Lampard a pierdut primele patru meciuri pe banca celor de la Chelsea, iar gruparea londoneză a fost eliminată din Champions League. După înfrângerea de marți cu Real Madrid (0-2 și 0-4 la general), antrenorul a vorbit despre numeroasele ocazii ratate de elevii săi.

Frank LampardFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Frank Lampard, a patra înfrângere ca antrenor al lui Chelsea

„Oamenii vor vorbi mult timp despre acest sezon, dar realitatea este că această echipă va reveni la cel mai înalt nivel. E nevoie de muncă și de puțină răbdare.

Cred că fanii au apreciat jocul nostru de astăzi. Jucătorii și-au dorit să câștige, au încercat. Am avut multe ocazii, nu pot să-i critic pe băieți, dar realitatea este că n-am fructificat ocaziile.

Dacă am fi reușit să marcăm măcar un gol, cred că la 1-2 (n.r. la general) am fi declanșat o reacție în tribune, publicul ne-ar fi ajutat să punem presiune.

Din punctul meu de vedere, am fost echipa mai bună în această seară. Să nu uităm că am jucat împotriva unor adversari de clasă mondială, cu mare experiență în această competiție.

Este primul meci în urma căruia sunt optimist. Acum nu trebuie să scadă standardul, acesta este mesajul pentru jucători. Trebuie să ne îmbunătățim jocul până la finalul sezonului.

Sunt mulți jucători noi care au nevoie de acomodare. După ani în care am avut succes în Premier League și în Champions League, acum este momentul unei tranziții. Dar asta nu înseamnă că nu vom avea obiective până la finalul sezonului. Nu voi lua presiunea de pe jucători” - Frank Lampard.

Carlo Ancelotti și calificarea Realului în semifinalele UCL: „Este un rezultat meritat”

„A fost un meci în care chiar a trebuit să suferim pentru a câştiga. Iniţial, cei de la Chelsea ne-au creat probleme, dar ne-am descurcat. Până la urmă, am avut o prestaţie solidă. Am avut un nivel bun, am fost în special solizi pe linia de fund.

Este un rezultat meritat şi suntem absolut încântaţi. Intervenţia mare a lui Courtois a fost foarte importantă. Nu voiam ca ei să înscrie. Ar fi putut fi îngrijorător. În repriza a doua am fost mai puternici” - Carlo Ancelotti.

De știut:

  • Chelsea a pierdut 4 meciuri consecutive în toate competițiile pentru prima oară după 30 de ani.
  • Londonezii nu au marcat în 18 meciuri din acest sezon. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în sezonul 1980/81 (atunci au adunat 21 de partide fără gol înscris).
  • În ultimele meciuri ca antrenor (Everton și Chelsea), Frank Lampard a înregistrat o victorie, două egaluri și 15 înfrângeri (golaveraj 11-34).
  • Real Madrid va juca probabil în semifinale împotriva celor de la Manchester City. Echipa lui Pep Guardiola s-a impus cu 3-0 în manșa tur a „dublei” cu Bayern Munchen.