CSA Steaua a învins Dinamo în eternul derbi, scor 2-0, dar arbitrul George Găman nu a avut deloc o partidă ușoară. Deciziile centralului au fost analizate de specialiștii în arbitraj.

Bucuria jucatorilor de la CSA SteauaFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Golul al doilea al lui Bogdan Chipirliu, marcat neregulamentar

După ce deschisese scorul din penalti, Bogdan Chipirliu a reușit dubla în minutul 29, când la o lovitură liberă executată de portarul Oncescu din propriul careu, atacantul Stelei a interceptat și a trimis în plasă.

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a suținut că golul trebuia anulat și lovitura liberă repetată, deoarece Chipirliu se afla în interiorul careului în momentul executării, părere susținută și de Marius Avram.

„Atunci când se execută o lovitură liberă din propria suprafață de pedeapsă, toți ceilalți jucători adverși trebui să fie în afară. Dacă, totuși, e un jucător în careu, el nu are voie să atace, să dispute mingea, altfel, lovitura liberă trebuie repetată.

Dacă el stătea acolo și nu ataca mingea, nu comitea nicio greșeală. Arbitrul asistent ar fi avut cel mai bun unghi, dar am remarcat ceva, Găman nu avea cască, nu știu de ce. Golul doi al Stelei e înscris în condiții neregulamentare”, - a declarat fostul arbitru Marius Avram, pentru Digisport.

Dinamo a solicitat două lovituri de la 11 metri

Dinamoviștii au solicitat în două rânduri penalti, în minutele 53 și 88. Ambele dueluri i-au avut în prim plan pe atacantul dinamovist Cătălin Țîră și fundașul stelist Alexandru Sabău.

Mai întâi, Țîră a fost tras de tricou de Sabău până s-a prăbușit, iar la a doua fază contactul dintre cei doi a avut loc la nivelul picioarelor.

În amândouă fazele, arbitrul Găman a lăsat jocul să continue, în lipsa sistemului VAR la partidele din liga secundă.