Constantin Gâlcă, antrenor care câștiga titlul cu FCSB în sezonul 2014/15, a ajuns la o înțelegere cu echipa Radomiak Radom (locul 11 în prima ligă din Polonia).

Costel GâlcăFoto: NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Costel Gâlcă, antrenor la Radomiak Radom

Liber de contract din februarie 2022, tehnicianul în vârstă de 51 de ani va conduce duminică primul său antrenament la gruparea din Radom.

Radomiak a înregistrat două remize și patru înfrângeri în ultimele șase etape din Ekstraklasa și s-a despărțit de antrenorul Mariusz Lewandowski.

„Conducerea clubului a decis să angajeze un nou antrenor. Este vorba de Constantin Gâlcă, în vârstă de 51 de ani, cu 68 de selecții în tricoul României, participant la Cupa Mondială 1994 și 1998, Campionatul European 1996 și 2000, fost fotbalist la Steaua București, RCD Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza și UD Almeria.

Ca antrenor, a câștigat campionatul României cu Steaua (2014/2015), a lucrat și la Espanyol, salvând această echipă de la retrogradarea din Primera Division. A fost și antrenorul danezilor de la Vejle BK, cu care a promovat în prima ligă. El a condus și naționala U17 a României. Ultimul său contract a fost în Arabia Saudită, la Al Hazem.

Antrenorul Constantin Gâlcă va conduce astăzi primul antrenament”, se arată în comunicatul clubului Radomiak Radom.

Gâlcă va debuta pe banca polonezilor împotriva celor de la Lech Poznan, pe teren propriu, pe 24 aprilie.

Ca antrenor, Gâlcă a pregătit echipele Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al Taawoun, Al Fayha, Vejle și Al Hazem.