Jorge Sampaoli a semnat un contract cu clubul brazilian Flamengo, care căuta un înlocuitor pentru portughezul Vitor Pereira, la mai puțin de o lună după ce fusee demis de Sevilla.

Jorge SampaoliFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jorge Sampaoli, noul antrenor al echipei Flamengo

„Sampaoli a semnat un contract valabil până pe 31 decembrie 2024", a indicat Flamengo pe contul său de Twitter.

Demis pe 21 martie de la Sevilla FC, la doar cinci luni după ce preluase banca tehnică, Sampaoli, în vârstă de 63 de ani, nu a stat mult în afara activităţii.

Fost antrenor al lui Olympique Marseille (2021-22), fost selecţioner al Chile (2012-2016) şi al Argentinei (2017-18), Sampaoli îi va avea acum sub „bagheta” sa pe brazilianul Everton Ribeiro, uruguayanul Giorgian de Arrascaeta sau chilianul Arturo Vidal, conform Agerpres.

Antrenorul argentinian a avut deja mai multe experienţe în fotbalul brazilian, când a condus echipele Santos FC din decembrie 2018 până în decembrie 2019, apoi pe Atletico Mineiro din martie 2020 până în februarie 2021.

Câștigătoare a Cupei Sudamericana în februarie, Flamengo a fost învinsă duminică în finala Campionatului statului Rio de Janeiro de Fluminense, dar are în palmares șapte titluri și patru cupe ale Braziliei.