Antonio Cassano și Jose Mourinho țin prima pagină a ziarelor cu conflictul pe care-l tot alimentează în ultimele zile. Fostul internațional italian a lansat o serie de atacuri la adresa lusitanului, Cassano precizând că din punctul lui de vedere „The Special One” este un zero ca antrenor.

Jose MourinhoFoto: Nderim Kaceli / Alamy / Alamy / Profimedia

Antonio Cassano: „Jose Mourinho este un zero ca antrenor”

În ultimele zile, în spațiul public au apărut mai multe declarații ale lui Antonio Cassano la adresa lui Jose Mourinho.

Tehnicianul lusitan nu s-a lăsat mai prejos, iar într-o conferință de presă a vorbit despre trofeele pe care le-a cucerit în carieră, dar a lansat și o ironie la adresa lui Cassano: fostul atacant fiind ținut minte din perioada petrecută la Real Madrid doar pentru geaca cu care a venit îmbrăcat la prezentarea oficială.

În cadrul unui podcast (n.r. CalcioConlaEffe), Antonio a revenit la subiectul Mourinho și l-a atacat încă o dată pe antrenorul portughez.

Cassano este de părere că Mourinho nu-i va ajunge niciodată la degetul mic lui Pep Guardiola, cel care este un inovator în fotbal.

De asemenea, fostul jucător al Realului spune că la trei zile după ce Jose se va retrage din antrenorat nimeni nu-și va mai aduce aminte de el.

Comentariile acide nu se opresc însă aici: Mourinho este sfătuit să învețe de la fotbalul ofensiv practicat de echipele lui De Zerbi și Luciano Spalletti.

„Nu mă iau de omul Mourinho, dar ca antrenor este un zero”, adaugă Cassano, citat de Marca.

„E blocat în timp (n.r. învechit), nu-mi pasă de trofeele pe care le-a câștigat. A făcut-o printr-un joc urât, cu anti-fotbal”, a conchis Antonio Cassano.

În vârstă de 60 de ani, Jose Mourinho a antrenat de-a lungul carierei echipele: Benfica, Uniao de Leiria, FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham și AS Roma (în prezent).

Cele mai importante trofee cucerite de portughez sunt cele două Champions League: cu Porto în 2004 și cu Inter în 2010.

De cealaltă parte, Antonio Cassano (40 de ani) a îmbrăcat tricourile următoarelor formații: Bari, AS Roma, Real Madrid, Sampdoria, AC Milan, Inter, Parma și Verona.