Joan Laporta este foarte implicat să rezolve problemele financiare de la Barcelona, dar președintele catalanilor se gândește și la obiectivele echipei din următorul sezon.

Ilkay GundoganFoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ilkay Gundogan, acord verbal cu FC Barcelona

Barcelona este în căutare de soluții pentru a anticipa o eventuală plecare a lui Sergio Busquets, iar jurnaliștii de la Sport.es scriu că echipa lui Xavi Hernandez a ajuns la un acord cu fotbalistul celor de la Manchester City, Ilkay Gundogan.

Aflat în ultimele luni de contract cu „cetățenii”, Gundogan nu a primit o propunere pe măsură pentru a-și prelungi acordul cu echipa de pe Etihad Stadium și ar fi dispus să joace pe Camp Nou din sezonul următor.

Mutarea ar fi fost rezolvată deja de Mateu Alemany, directorul sportiv al Barcelonei, care a ajuns la un acord cu agenții mijlocașului german.

Gundogan va semna în vara un contract pe două sezoane cu Barcelona, urmând să încaseze anual 12 milioane de euro.

Ilkay Gundogan a sosit la Manchester City în vara anului 2016, iar de atunci a strâns 293 de apariții pentru actuala campioană a Angliei.

Germanul are 54 de goluri și 38 de pase decisive pentru City, iar în cei aproape 7 ani, a cucerit 4 titluri, de 4 ori Cupa Ligii, o Cupă a Angliei și două Supercupe.