Premier League luat o decizie importantă pentru viitor. Casele de pariuri urmează să dispară de pe tricourile de joc, ca o măsură ce vizează scăderea expunerii jocurilor de noroc.

Premier LeagueFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Casele de pariuri vor dispărea de pe tricourile din Anglia

Cluburile din Premier League au convenit de comun acord să interzică sponsorii din categoria jocurilor de noroc de pe partea din față a tricourilor de joc, devenind prima ligă majoră care adoptă o astfel de decizie, scrie Daily Mail.

Opt dintre cele 20 de cluburi aflate în prezent în Premier League au astfel de sponsori principali, eliminarea urmând să înceapă după sezonul 2025-2026.

Măsura a fost luată pentru a reduce expunerea publicității pentru jocurile de noroc, deși prezența acestora se va permite în viitor pe mânecile tricourilor.

„Cluburile din Premier League au convenit astăzi să interzică sponsorizarea jocurilor de noroc pe partea din față a tricourilor. Anuțul vine după ample consultări care implică Liga, cluburile și Departamentul pentru Cultură și Sport al Guvernului.

Pentru a ajuta cluburile în această tranziție, măsura colectivă va intra în vigoare la sfârșitul sezonului 2025-2026”, a anunțat conducerea Premier League.

Sponsorizările caselor de pariuri pentru cele opt cluburi aflate în prezent în prima ligă din Anglia aduc anual aproximativ 60 de milioane de lire sterline.

Până la intrarea în vigoare, cluburile vor putea obține în continuare sponsorizări. Pe lângă prezența pe mânecile tricourilor, logo-urile acestora vor putea apărea și pe reclamele LED de pe stadioane.