FRF a venit cu clarificări după ce Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului, astfel încât CSA Steaua să aibă drept de promovare în SuperLiga la finalul acestui sezon.

CSA Steaua Bucuresti si fanii saiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Conform legilor actuale, CSA Steaua poate promova doar dacă se transformă din club de drept public într-o structură de drept privat.

Altă variantă pentru „militari” o reprezintă modificarea Legii Sportului până cel târziu cu o săptămână înaintea startului viitorului sezon.

FRF confirmă: CSA Steaua poate promova dacă va fi modificată Legea Sportului

Potrivit GSP, Federația Română de Fotbal a clarificat că Steaua va putea să promoveze dacă va îndeplini una dintre condițiile de mai sus.

​„Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!

Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate”, este răspunsul celor de la FRF pentru Gazeta Sporturilor.

Cum arată actualele alineate din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

(1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social.

(3) Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege.

Propunerea de modificare a legii

(1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport.

(3) Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează.

Liga 2, clasament play-out

1. Poli Iași 45 puncte

2. CSA Steaua 44

3. Oțelul Galați 39

4. Dinamo București 38

5. Gloria Buzău 34

6. Unirea Dej 33.

La finalul play-off-ului Ligii 2, două echipe vor promova direct în prima ligă, în timp ce alte două vor disputa un meci de baraj cu locurile 7 și 8 din play-out-ul Superligii.