Frank Lampard a pierdut primele partide în calitate de antrenor al echipei Chelsea (0-1 cu Wolverhampton și 0-2 cu Real Madrid), dar consideră că londonezii pot în continuare obține calificarea în semifinalele Champions League.

Frank LampardFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Frank Lampard (Chelsea): „Ușa calificării rămâne deschisă”

Chiar dacă Chelsea a fost dominată autoritar pe Santiago Bernabeu, Lampard speră că echipa sa va reuși să întoarcă rezultatul pe Stamford Bridge.

„Ne confruntăm cu o mare provocare împotriva unei echipe precum Real Madrid, dar uşa calificării rămâne deschisă. Cred că putem câştiga şi putem avea o seară specială pe Stamford Bridge, cu sprijinul fanilor noştri. Vrem să arătăm lucruri diferite şi să inversăm tendinţa. Dacă nu crezi în asta, nu are rost să joci fotbal. Jucătorii sunt dezamăgiți, dar nu sunt învinşi” - Frank Lampard.

Carlo Ancelotti (Real Madrid): „Nu suntem încă în semifinale”

Ancelotti consideră că Real Madrid nu trebuie să se creadă deja calificată în semifinale după victoria de pe Bernabeu.

„Sunt fericit, dar trebuie să rămânem calmi. Suntem mulţumiţi de rezultat, de performanţa noastră pentru că am avut un meci complet în seara asta, dar nu suntem încă în semifinale. Obiectivul a fost să luăm un avantaj, ceea ce am reușit să facem dar ştim că acolo vom suferi.

Va trebui să fim deştepţi pe Stamford Bridge pentru că Chelsea va da totul şi tot va trebui să ne sacrificăm. Am fi putut obţine un rezultat mai consistent dar ne-a lipsit un pic de luciditate în finalul meciului. Pentru mine, Valverde a fost cel mai bun jucător în această seară” - Carlo Ancelotti.

Real Madrid – Chelsea 2-0, în manșa tur a sferturilor Champions League

Formația lui Carlo Ancelotti a controlat autoritar partida cu Chelsea, în timp ce londonezii s-au mulțumit să încerce arma contraatacului.

Karim Benzema a deschis scorul în minutul 21, după ce a trimis în poarta goală mingea respinsă de portarul Arrizabalaga.

Oaspeții au rămas în inferioritate numerică în minutul 59, după ce Chilwell a faultat din poziție de ultim apărător.

Asensio a mărit avantajul în minutul 74, iar madrilenii pornesc cu prima șansă la returul de peste o săptămână.

Prima manșă a sferturilor Champions League

Manchester City – Bayern Munchen 3-0

Benfica Lisabona – Inter Milano 0-2

Real Madrid – Chelsea 2-0

AC Milan – Napoli 1-0.

Partidele retur vor avea loc pe 18/19 aprilie.