Istvan Kovacs s-a aflat miercuri seară la centrul meciului tur dintre AC Milan și Napoli (sferturi Champions League), încheiat cu scorul de 1-0, iar prestația arbitrului român a fost criticată.

Istvan KovacsFoto: Joaquin Corchero/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istvan Kovacs, acuzat că a favorizat-o pe AC Milan în meciul cu Napoli

Kovacs a avut parte de o partidă și a acordat în total 10 cartonașe galbene: 4 pentru AC Milan și 6 pentru Napoli (Andre Zambo Anguissa a fost eliminat). Luciano Spalletti, antrenorul oaspeților, a vorbit despre arbitraj la conferința de presă.

„Aș fi vrut un cartonaș galben pentru Krunic, care a făcut 4-5 faulturi mai rele decât cel pentru care Zielinski a fost avertizat. Dar astea sunt lucruri italienești, nu vorbesc despre arbitru. Nu voi comenta eu, o va face Rosetti (n.r. șeful arbitrilor la UEFA).

Iar fanionul rupt de Leao... toți copiii din lume care au urmărit meciul au primit mesajul că 'poți zdrobi fanioanele și nimic nu ți se va întâmpla', că pot da cu piciorul în orice de pe teren. Un gest nesportiv, care dă liber la așa ceva, un lucru incredibil care va scrie istorie în fotbal” - Luciano Spalletti, citat de Sky Italia.

Jurnalistul Kyle Bonn (The Sporting News) consideră că arbitrul din Carei a luat mai multe decizii în favoarea gazdelor.

​„Istvan Kovacs este unul dintre arbitrii de top ai Europei, însă a avut o seară mizerabilă. Arbitrajul, în realitate, a fost extrem de tendențios și părtinitor. Al doilea galben la Anguissa a fost acordat lejer și în timp ce poți contesta asta, per total, a favorizat în stil mare gazdele.

Totul a început când nu i-a dat cartonaș galben lui Rafael Leao după ce a distrus steagul de la corner. De atunci, a refuzat să îi avertizeze pe jucătorii lui Milan și a arătat o tonă de galbene jucătorilor lui Napoli.

Urăsc să văd așa ceva. Ruinează un meci încântător. Acum îi arată galben lui Min-Jae Kim, care îl suspendă pentru retur. Îmi cer scuze, dar acesta este un arbitraj extrem extrem de sărac”, a scris jurnalistul Kyle Bonn pe Twitter.

„Nu ar fi capabil să arbitreze nici măcar un meci de duminică la Oratorio”, a fost mesajul lui Damiano Er Faina.

„În minutele 71 și 75, Zambo Anguissa a fost protagonistul a două faulturi asupra lui Theo Hernandez care l-au costat eliminarea. Dacă nu există îndoieli cu privire la prima intervenție, cea de-a doua aduce anumite nedumeriri.

Nu există o certitudine cu privire la amploarea contactului, pe care Theo, evident, face totul pentru a-l amplifica. Decizia lui Kovacs de a acorda al doilea cartonaș galben l-a înfuriat pe Spalletti.

Decizia pare puțin drastică, dar nu se poate vorbi despre o greșeală. La scurt timp a venit o altă lovitură pentru Napoli. Kim Min-jae a fost avertizat și va rata manșa secundă.

În prima repriză, arbitrul i-a iertat pe jucătorii Milanului în cel puțin două ocazii, adoptând o manieră diferită fața de cea aplicată lui Anguissa. Mai întâi Leao a distrus fanionul de la marginea terenului, cu un gest furios, dar nu a primit cartonaș galben.

La scurt timp, Krunic l-a blocat pe Zielinski cu un fault dur, și a fost la rândul lui iertat” - Gazzetta dello Sport.

Prima manșă a sferturilor Champions League

Manchester City – Bayern Munchen 3-0

Benfica Lisabona – Inter Milano 0-2

Real Madrid – Chelsea 2-0

AC Milan – Napoli 1-0.

Partidele retur vor avea loc pe 18/19 aprilie.