Christophe Galtier este în centrul unui scandal mare în Franța, antrenorul celor de la PSG fiind acuzat că în mandatul de la Nice a cerut conducerii să reducă numărul de jucători negri și musulmani din lot.

Christophe GaltierFoto: Bertrand GUAY / AFP / Profimedia

>> Neymar, probleme cu justiția franceză - Pentru ce este anchetat brazilianul

Christophe Galtier, antrenorul lui PSG, este acuzat de rasism

Povestea a fost scoasă la iveală de jurnalistul Daniel Riolo, într-o intervenție la RMC Sport.

Pe scurt, Galtier i-a spus într-o discuție privată lui Julien Fournier, fostul director sportiv al lui Nice, că are prea mulți jucători negri și musulmani în echipă, iar că acest lucru nu corespunde cu ceea ce vor oamenii (n.r. fanii lui Nice) și nici cu ceea ce-și dorește el.

„Nu avea niciun argument sportiv, doar religia sau culoarea pielii”, a completat Julien Fournier în mailul pe care l-a trimis lui David Brailsford, președintele grupării din Ligue 1 și directorul Ineos.

În vârstă de 56 de ani, Galtier se află în centrul unui scandal uriaș într-o perioadă în care oricum nici rezultatele lui PSG din acest sezon nu sunt de partea sa.

Gruparea de pe Parc des Princes a fost eliminată din Champions League în optimi de Bayern Munchen, în timp ce în Ligue 1 se găsește pe locul 1, cu 69 de puncte (Lens, a doua clasată, are 63 de puncte, iar Marseille, locul trei, are 61).

De-a lungul carierei, Christophe Galtier a pregătit echipele Saint Etienne (2009-2017), Lille (2017-2021), Nice (2021-2022) și PSG (2022 - prezent).

>> Lovitură pregătită de Al-Nassr - Antrenorul dorit de Cristiano Ronaldo