Bayern Munchen este ca și eliminată din Champions League, după ce a pierdut categoric pe terenul lui Manchester City, scor 3-0. La finalul partidei de pe Etihad Stadium, antrenorul bavarezilor a avut un discurs surprinzător.

Thomas TuchelFoto: Ulrich Wagner / imago sportfotodienst / Profimedia

Thomas Tuchel s-a îndrăgostit de Bayern Munchen după 0-3 cu Manchester City

Thomas Tuchel l-a înlocuit pe Julian Nagelsmann într-un moment în care Bayern încă putea câștiga toate competițiile în care era angrenată, dar bavarezii au fost deja eliminați din Cupa Germaniei și sunt la un pas de a spune „adio” și Ligii Campionilor.

După 0-3 cu Manchester City, antrenorul german a spus că este mulțumit de modul în care a evoluat echipa în manșa tur a sferturilor UCL.

„Rezultatul este nedrept pentru noi. Pot spune că m-am îndrăgostit puțin de jucătorii lui Bayern azi, așa de bine au evoluat. Chiar dacă sună ciudat, a fost distractiv să îi văd la lucru.

Nu sunt deloc de acord cu ce arată tabela, am fost pedepsiți în momente în care eram echipa mai bună. A fost brutal, performanța noastră în teren a fost excelentă până la 2-0. Timp de 70 de minute am văzut o echipă Bayern excelentă” - Thomas Tuchel.

Matthijs De Ligt, foarte dezamăgit după 0-3 cu Manchester City

Nu la fel de optimist este fundașul Matthijs De Ligt. Olandezul spune că rezultatul este unul rușinos și a afirmat că golurile adversarilor au venit în urma erorilor celor de la Bayern.

„Scorul de 3-0 pentru City doare, desigur. Ei au avut și șanse să facă 4-0 sau 5-0, le-am oferit gratuit șanse de a marca. La 1-0 am echilibrat mult jocul și simțeam că puteam face mai mult. Am și ratat o ocazie foarte mare.

Este păcat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat, că le-am oferit pe tavă ocazii. E o rușine și un rahat ce s-a întâmplat. Am jucat împotriva unui adversar bun, dar am avut șansele noastre și puteam să rămânem în meci.

Trebuie să rămânem uniți. Avem în față un meci foarte important, cu Hoffenheim, apoi vine returul cu City. Evident, 0-3 e greu de întors, dar în fotbal se poate întâmpla orice.

Cel mai important e să rămânem împreună, să analizăm acest meci și să înțelegem unde am greșit. Trebuie să privim înainte, pentru că ne așteaptă multe meciuri importante pe acest final de sezon” - Matthijs De Ligt, citat de sport1.de.

Pep Guardiola și-a luat revanșa în fața lui Thomas Tuchel

La Manchester, Pep Guardiola i-a predat o adevărată lecție de fotbal lui Thomas Tuchel, cel care o învingea pe City în finala din 2021, cu Chelsea. Cetățenii au surclasat-o pe Bayern Munchen, la capătul unui meci în care nemții nu prea au existat.

Rodri a deschis scorul cu o execuție fabuloasă în prima repriză, iar în partea secundă Bernardo Silva și Erling Haaland au punctat și ei pentru campioana Angliei.

În aceste circumstanțe, șansele bavarezilor de a se califica în semifinale scad dramatic, ținând cont de forța ofensivă a echipei lui Pep Guardiola.