Inter a obținut o victorie importantă la Lisabona (2-0), în fața celor de la Benfica, în urma unui meci foarte bun făcut de băieții lui Simone Inzaghi. Nicolo Barella și Romelu Lukaku au marcat golurile italienilor. Pe Etihad Stadium, Manchester City s-a distrat cu Bayern Munchen (3-0) și a luat o opțiune serioasă pentru accederea în semifinalele competiției.

Manchester City, Champions LeagueFoto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nicolo Barella și Romelu Lukaku, marcatorii echipei lui Simone Inzaghi la Lisabona

Inter este cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor, după victoria cu scorul de 2-0 în fața Benficăi.

Mijlocul italian Barella a înscris cu o lovitură de cap, iar Lukaku a dublat avantajul oaspeților dintr-o lovitură de la 11 metri.

Benfica Lisabona - Inter, 0-2, în sferturile UEFA Champions League (tur)

Final.

Min 82: GOOOOOOOOOL! Romelu Lukaku face 2-0 din lovitură de la 11 metri.

Min 78: Ocazie mare Inter. Dumfries trimite cu capul spre poartă, însă portarul portughezilor respinge din nou fabulos.

Min 66: Șansă mare de gol pentru Inter. Mkhitaryan șutează puternic, dar portarul gazdelor intervine excelent.

Min 57: Ocazie Benfica. Goncalo Ramos încearcă să marcheze, dar este blocat de două ori de Dumfries.

Min 51: GOOOOOOOL! Nicolo Barella deschide scorul pentru Inter cu o lovitură de cap plasată.

Min 46: Start în partea secundă.

Pauză.

Min 25: Replica italienilor vine prin Acerbi. Fundașul trimite de la distanță, iar mingea trece puțin peste poartă.

Min 16: Ocazie Benfica. Rafa Silva trage din careu pe direcția lui Onana, dar portarul Interului respinge foarte bine.

Min 15: Fără ocazii importante după primul sfert de oră.

Min 1: A început partida de pe Estadio Da Luz.

Echipele de start:

Benfica Lisabona: O. Vlachodimos - Gilberto - A. Silva - Morato - A. Grimaldo - Chiquinho - Florentino - Joao Mario - R. Silva - F. Aursnes - G. Ramos.

Antrenor: R. Schmidt

Inter: A. Onana - M. Darmian - F. Acerbi - A. Bastoni - D. Dumfries - N. Barella - M. Brozovic - H. Mkhitaryan - F. Dimarco - L. Martinez - E. Dzeko.

Antrenor: Simone Inzaghi

Pep Guardiola își ia revanșa în fața lui Thomas Tuchel

La Manchester, Pep Guardiola i-a predat o adevărată lecție de fotbal lui Thomas Tuchel, cel care o învingea pe City în finala din 2021, cu Chelsea. Cetățenii au surclasat-o pe Bayern Munchen, la capătul unui meci în care nemții nu prea au existat.

Rodri a deschis scorul cu o execuție fabuloasă în prima repriză, iar în partea secundă Bernardo Silva și Erling Haaland au punctat și ei pentru campioana Angliei.

În aceste circumstanțe, șansele bavarezilor de a se califica în semifinale scad dramatic, ținând cont de forța ofensivă a echipei lui Pep Guardiola.

Manchester City - Bayern Munchen, 3-0, în sferturile UEFA Champions League (tur)

Final.

Min 87: Ocazie City. Rodri reia cu capul, dar Sommer intervine din nou fabulos.

Min 77: GOOOOOOOOOOOOL! Nu se putea încheia totul fără ca Erling Halaand să marcheze și el. Norvegianul urmărește mingea lui Stones și trimite în plasă.

Min 76: Șansă de gol pentru City. Julian Alvarez trimite pe jos, dar Sommer vede mingea și apără în ultimul moment. Ce șansă!

Min 70: GOOOOOOOOL! Bernardo Silva face 2-0 cu o lovitură e cap splendidă. Centrarea îi aparține lui Erling Haaland.

Min 58: Mare ocazie de gol pentru „cetățeni”. Ruben Dias preia frumos în careu și reia puternic spre poartă. Sommer respinge de sub bară.

Min 57: Ocazie și pentru Cty. Grealish îi pasează cu călcâiul lui Ake, olandezul trage tare la colțul scurt, dar Sommer respinge.

Min 54: Asediu la poarta lui City. Leroy Sane expediază încă un șut la poarta lui Ederson, dar brazilianul răspunde din nou cu o paradă senzațională.

Min 49: Încă o șansă de gol pentru Bayern. Leroy Sane ajunge din nou la finalizare, dar Ederson intervine din nou decisiv.

Min 46: Start în partea secundă. Bavarezii încep tare, iar Sane îl pune la încercare pe Ederson, care respinge șutul său.

Pauză.

Min 45+2: Ocazie Bayern. Leroy Sane încearcă un șut puternic. Execuția sa trece pe lângă poarta lui Ederson.

Min 34: Ocazie City. Sommer boxează o centrare periculoasă, mingea ajunge la Gundogan, care trage în piciorul portarului elvețian.

Min 27: GOOOOOOL! 1-0 Manchester City! Rodri marchează un gol fabulos. Mijlocașul trage cu piciorul stâng direct la vinclu.

Min 26: Acțiune foarte bună a Bayernului. Musiala trage dintr-o poziție bună după ce primește de la Sane, dar Ruben Dias blochează decisiv.

Min 22: Ocazie importantă pentru City. Erling Haaland primește perfect la marginea careului. Norvegianul se grăbește și trage slab pe direcția lui Sommer.

Min 11: Vine și replica lui Bayern. Alphonso Davies încearcă un șut de la aproximativ 20 de metri. Balonul trimis de acesta ocolește poarta lui Ederson.

Min 8: Încă o ocazie pentru City. Gundogan reia cu capul dintr-o centrare foarte bună. Mingea se duce peste poarta lui Sommer.

Min 5: O primă șansă de gol pentru Manchester City. Erling Haaland preia în marginea careului și șutează cu piciorul stâng, dar departe.

Min 1: A început partida de pe Etihad Stadium.

Echipele de start:

Manchester City: Ederson - M. Akanji - R. Dias - N. Ake - J. Stones - Rodri - B. Silva - K. De Bruyne - I. Gundogan - J. Grealish - E. Haaland.

Antrenor: Pep Guardiola

Bayern Munchen: Y. Sommer - B. Pavard - M. De Ligt - D. Upamecano - A. Davies - L. Goretzka - J. Kimmich - K. Coman - J. Musiala - L. Sane - S. Gnabry.

Antrenor: Thomas Tuchel