Manchester City este în ultimii ani una dintre marile favorite la câștigarea Champions League, investițiile făcute de „cetățeni” în achiziția de jucători fiind unele impresionante.

Pep GuardiolaFoto: Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

Michael Jordan a pierdut mai mult decât a câștigat în carieră - Lucru valabil și pentru Manchester City

Înainte de manșa tur a sferturilor din Liga Campionilor contra celor de la Bayern Munchen (marți, de la ora 22:00), Pep Guardiola le-a explicat jurnaliștilor de ce gruparea pe care o antrenează nu reușește să câștige „urecheata” cu toate că aduce constant unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume.

„Am încercat să câştigăm Champions League în sezonul trecut, în sezonul anterior, am încercat şi în urmă cu trei sezoane, în fiecare sezon. Vrem întotdeauna să câştigăm, dar asta nu înseamnă că vom câştiga.

Câte Masters-uri ale Statelor Unite sau turnee majore a câştigat Jack Nicklaus în cariera sa? În 30 sau 40 de ani ca jucător de golf, jucând patru turnee majore pe an, ca Liga Campionilor.

Câte victorii din 164? A avut 18 victorii din 164. Wow! A pierdut mai mult decât a câştigat. Ăsta e sportul.

În fotbal, în golf, în baschet. Michael Jordan, cel mai bun sportiv în opinia mea, a câştigat şase titluri NBA în 16 ani. A pierdut mai mult decât a câştigat. Acest sport, toate sporturile sunt atât de dificile” - a precizat Pep Guardiola, citat de The Mirror.

De-a lungul carierei de antrenor, Guardiola a cucerit în două rânduri trofeul Champions League, de fiecare dată cu FC Barcelona (la edițiile din 2009 și 2011).

Antrenorul iberic a încercat să se mai impună și cu Bayern Munchen și Manchester City, dar cel mai bun rezultat a fost finala din 2021, pierdută de „cetățeni” împotriva celor de la Chelsea Londra (0-1).

Champions League, programul meciurilor de marți, 11 aprilie 2023

De la ora 22:00

Benfica - Inter

Manchester City - Bayern Munchen

Duelurile vor fi LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe canalele Digisport, Orange Sport și Prima Sport.