Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la manșa tur a întâlnirii dintre AC Milan și Napoli din sferturile Champions League, iar presa italiană i-a dedicat un articol arbitrului român.

Istvan KovacsFoto: Joaquin Corchero/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istvan Kovacs, analizat de Gazzetta dello Sport înaintea meciului dintre AC Milan și Napoli

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au vorbit despre meciurile echipelor din Italia conduse la centru de „profesorul de educație fizică” din Carei. Acesta le-a adus noroc formațiilor din Serie A, dar nu și „Squadrei Azzurra”.

„Românul Istvan Kovacs, 38 ani, un profesor de educație fizică, va fi arbitrul de la Milan – Napoli, prima manșă a sfertului de finală din Champions League, care se va juca poimâine (n.r. miercuri, 12 aprilie, ora 22) pe stadionul Meazza.

Kovacs are trei întâlniri anterioare cu cluburi italiene în cea mai importantă competiție de pe continent. Prima datează din 2 octombrie 2019, în faza grupelor, și o implică pe Napoli: 0-0 pe terenul lui Genk.

A doua datează din 17 martie 2021, în faza optimilor de finală: Bayern – Lazio 2-1 (4-1 în prima manșă de pe Olimpico, în februarie). Ultima este din 28 septembrie 2021, tot în faza grupelor: Șahtior Donețk – Inter 0-0.

În actuala ediție a arbitrat, printre altele, prima manșă a întâlnirii din optimi, pe 21 februarie, dintre Liverpool și Real Madrid (2-5). De asemenea, anul trecut a arbitrat Napoli în Europa League la Barcelona (1-1) și Milan în preliminariile aceleiași competiții (0-1 la Skhendija). În total, bilanțul echipelor italiene în Europa cu el la centru este de 4 victorii, 4 egaluri și o înfrângere.

Pe lângă echipele de club, Kovacs are de asemenea un precedent și cu Albaștrii lui Roberto Mancini (n.r. echipa națională a Italiei), care au fost opriți de Irlanda de Nord la 15 noiembrie 2021, la Belfast, 0-0, în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar” - Gazzetta dello Sport.

Istvan Kovacs va arbitra AC Milan - Napoli

În vârstă de 38 de ani, Kovacs va conduce la centru manșa tur a întâlnirii dintre AC Milan și SSC Napoli. Partida de pe San Siro va avea loc miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00.

Kovacs va fi ajutat de asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Mihai Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial va fi Horaţiu Feşnic.

În camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert şi Marco Fritz. Observator pentru brigada de arbitri va fi italianul Roberto Rosetti, iar delegat de joc a fost desemnat grecul Aristeidis Stavropoulos.

De știut:

  • Va fi al cincilea meci pe care Kovacs îl va arbitra în această ediție a Ligii Campionilor la fotbal, după Dinamo Zagreb vs Chelsea (1-0), Club Brugge vs Atletico Madrid (2-0), Bayer Leverkusen vs FC Porto (0-3) și Liverpool vs Real Madrid (2-5).
  • Duelul dintre AC Milan și Napoli va putea fi urmărit în format LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Orange Sport și Prima Sport.