​Istvan Kovacs le-a câștigat încrederea celor de la UEFA, iar forul european l-a recompensat pe arbitrul român cu o delegare la un meci important din sferturile Champions League.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Istvan Kovacs va arbitra AC Milan - Napoli

În vârstă de 38 de ani, Kovacs va conduce la centru manșa tur a întâlnirii dintre AC Milan și SSC Napoli. Partida de pe San Siro va avea loc miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00.

Kovacs va fi ajutat de asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Mihai Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial va fi Horaţiu Feşnic.

În camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert şi Marco Fritz. Observator pentru brigada de arbitri va fi italianul Roberto Rosetti, iar delegat de joc a fost desemnat grecul Aristeidis Stavropoulos.

Celălalt meci de miercuri, Real Madrid - Chelsea, va fi arbitrat de francezul François Letexier, ajutat de Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni. Stéphanie Frappart va fi rezervă la meciul de pe Santiago Bernabeu.

De știut:

  • Va fi al cincilea meci pe care Kovacs îl va arbitra în această ediție a Ligii Campionilor la fotbal, după Dinamo Zagreb vs Chelsea (1-0), Club Brugge vs Atletico Madrid (2-0), Bayer Leverkusen vs FC Porto (0-3) și Liverpool vs Real Madrid (2-5).
  • Duelul dintre AC Milan și Napoli va putea fi urmărit în format LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Orange Sport și Prima Sport.

Meciurile la care Istvan Kovacs a fost delegat ca arbitru de rezervă la CM 2022

Qatar - Ecuador 0-2

Uruguay - Coreea de Sud 0-0

Argentina - Mexic 2-0

Spania - Germania 1-1

Ecuador - Senegal 1-2

Arabia Saudită - Mexic 1-2

Croația - Belgia 0-0

Portugalia - Elveția 6-1.