David De Gea se află din vara anului 2011 la Manchester United, iar aventura portarului în vârstă de 32 de ani pe Old Trafford se va încheia la finalul acestui sezon, după ce spaniolul a refuzat prelungirea contractului.

David De GeaFoto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

David De Gea a refuzat prelungirea contractului cu Manchester United - Wojciech Szczesny, potențialul său succesor

Manchester United plătea în vara anului 2011 suma de 25 de milioane de euro pentru a-l achiziționa pe David De Gea de la Atletico Madrid, iar de atunci, ibericul a fost titular incontestabil în poarta „diavolilor roșii”.

La 12 ani distanță, De Gea este foarte aproape de despărțirea de Manchester United, după ce a refuzat propunerea de prelungire a contractului.

Actuala înțelegere dintre United și De Gea este scadentă în vara acestui an, iar echipa de pe Old Trafford i-a propus un nou contract portarului de 32 de ani, pe care acesta a refuzat-o.

Motivul ar fi o reducere salarială propusă de oficialii lui Man United, cu care David De Gea nu ar fi fost de acord.

În acest moment, David De Gea este cel mai bine plătit jucător din Premier League, alături de Kevin De Bruyne și Erling Haaland. Cei 3 încasează săptămânal suma de 375 de mii de lire sterline.

United a luat deja în calcul varianta de a rămâne fără David De Gea, astfel că l-a contactat pe Wojciech Szczesny, actualul portar al celor de la Juventus.

Acesta a mai evoluat în Premier League pentru Arsenal și ar fi tentat de revenirea în campionatul Angliei. Mutarea ar fi una bună și pentru Juventus, care trece printr-o perioadă nu tocmai bună din punct de vedere financiar, relatează Tuttosport.

Massimiliano Allegri, actualul antrenor al celor de la Juventus, își dorește un nou portar, tânăr și de perspectivă.

Wojciech Szczesny este cotat la 13 milioane de euro conform Transfermarkt.

Pentru David De Gea ar putea urma o nouă aventură, într-un alt campionat de top, Serie A.

Ibericul este dorit de Jose Mourinho, fostul său antrenor de la Manchester United.