Joan Laporta vrea cu disperare să îl aducă înapoi pe Lionel Messi la Barcelona, iar președintele liderului din LaLiga trebuie să ia măsuri drastice pentru a concura cu Al-Hilal și Paris Saint Germain, aflate și ele în lupta pentru starul argentinian.

Lionel MessiFoto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Joan Laporta vrea să reducă toate salariile jucătorilor pentru ca echipa să și-l permită pe Lionel Messi

Barcelona este departe de a rezolva problemele de ordin financiar, iar eliminările din cupele europene din ultimele sezoane a afectat și mai mult bugetul clubului catalan.

Acum, Joan Laporta încearcă să pregătească o mutare de senzație în vară și să îl readucă pe Lionel Messi pe Camp Nou.

Argentinianul este în ultimele luni de contract cu Paris Saint Germain, iar atmosfera de la echipa franceză nu este una tocmai bună, mai ales după izbucnirea conflictului dintre club și Kylian Mbappe.

>>> PSG pune piciorul în prag în cazul vedetei Kylian Mbappe

Barcelona încearcă să profite de acest lucru, dar revenirea lui Lionel Messi implică și multe costuri pentru gruparea „blaugrana”, cu toate că acesta vine liber de contract.

Din acest motiv, jurnaliștii de la Daily Mail scriu că Joan Laporta are în plan reducerea salariilor, tocmai pentru a-și permite să îi ofere lui Messi un contract de care și argentinianul să fie mulțumit.

Tot sursa citată precizează că reducerile salariale propuse de președintele Barcelonei ar fi de 15%, ceea ce înseamnă că Barcelona ar economisi aproximativ 61 de milioane de lire sterline.

Mai mult decât atât, oficialii Barcelonei vor avea o întâlnire și cu reprezentanții LaLiga, pentru a putea vedea dacă Lionel Messi va putea fi readus pe Camp Nou și dacă astfel catalanii vor respecta regulile în ceea ce privește politica salarială din campionatul Spaniei.

Barcelona nu este sub nicio formă capabilă să rivalizeze cu Al-Hilal, care i-a propus lui Lionel Messi un contract astronomic, dar probabil nici cu Paris Saint Germain, care este dispusă să îl convingă cu orice preț pe argentinian să semneze o nouă înțelegere.