O delegaţie a Federaţiei de Fotbal din Rusia a votat la Congresul UEFA (care a avut loc la Lisabona), în ciuda sancţiunilor decise la nivel internaţional după startul ofensivei militare a ruşilor în Ucraina, informează CNN.

Logo UEFAFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

UEFA spune că suspendarea nu este valabilă și pentru Federația Rusă de Fotbal

„Da, o delegaţie a Federaţiei din Rusia a fost prezentă la Congresul UEFA de la Lisabona şi a participat la vot”, a declarat un purtător de cuvânt al UEFA, care a precizat că fiecare federaţie membru UEFA are un vot.

Anul trecut, în februarie, UEFA şi FIFA au anunţat suspendarea din competiţiile internaţionale a tuturor echipelor naţionale şi de club din Rusia, până la noi ordine.

„În baza deciziei Comitetului Executiv al UEFA, suspendarea este valabilă pentru echipele naţionale şi de club, nu pentru federaţie”, a menţionat UEFA după congresul de miercuri.

Miercuri, preşedintele forului continental, Aleksander Ceferin, a declarat că în ceea ce priveşte suspendarea echipelor din Rusia din competiţiile internaţionale ar fi greu să se schimbe ceva până la încheierea războiului din Ucraina, transmite News.ro.

>> Război în Ucraina, ziua 408: Evenimentele de vineri sunt LiveText pe HotNews.ro.