La ceva timp după ce Juventus a fost penalizată drastic în scandalul „Prisma”, autoritățile italiene au descins la sediile mai multor cluburi din Serie A care sunt suspectate de fraudă fiscală.

Stadio OlimpicoFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

AS Roma, Lazio și Salernitana sunt vizate în anchete privind fraude fiscale

Juventus a fost penalizată la începutul acestui an de către Curtea Federală de Apel din Italia cu 15 puncte în campionat, iar scandalul nu se oprește aici.

Cu 3 echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, două în sferturile Europa League și una în sferturile Conference League, fotbalul italian are parte de un sezon de vis.

Cu toate acestea, un nou scandal lovește fotbalul italian.

Jurnaliștii de la Sky Sport Italia au scris că Garda Financiară de la Roma a descins miercuri la sediile celor de la AS Roma, Lazio și Salernitana, cluburile fiind suspectate de fraudă fiscală.

Concret, agenții au luat calculatoare, documente, telefoane mobile și alte lucruri care îi pot ajuta în această anchetă, ce vizează operațiunile de vânzare și cumpărare de jucători în perioada 2017-2021.

În total, Sky Sport Italia anunță că s-ar investiga aproximativ 18 transferuri și împrumuturi, care ar fi generat câștiguri fictive de capital.

„SS Lazio este o casă de cristal în care toate documentele sunt la locul lor și mereu la îndemâna tuturor autorităților. În activitatea noastră, am aderat întotdeauna la o perspectivă de cooperare loială și totală și, prin urmare, orice documentație solicitată a fost imediat livrată de noi.

Cu toate acestea, avem cel mai mare respect pentru justiție și, prin urmare, avem încredere că se va risipi rapid orice neînțelegere sau îndoială în legătură cu ipotezele contestate.” - se arată în comunicatul celor de la Lazio.

„AS Roma recunoaște declanșarea anchetelor de către Parchetul de pe lângă Tribunalul din Roma împotriva clubului, precum și a unora dintre actualii și anteriorii săi manageri.

Clubul colaborează cu autoritățile competente și speră ca problema să fie clarificată cât mai curând posibil, considerând că a funcționat întotdeauna cu respectarea deplină a reglementărilor în vigoare.” - au scris și cei de la AS Roma.

Cele trei formații riscă atât depunctarea, cât și excluderea din competițiile europene.