​Barcelona are un avans liniștitor în fruntea LaLiga, iar formația catalană se va concentra și mai mult pe campionat după ce miercuri seară a fost eliminată din Cupa Regelui de rivala Real Madrid (4-1 la general). Xavi nu a putut trece peste eșecul usturător de pe Camp Nou și solicită întăriri.

Juan FoythFoto: Samuel CarreñO / Zuma Press / Profimedia

>>> Mesajul surprinzător al lui Xavi după umilința Barcelonei cu Real Madrid

Xavi și-l dorește pe Juan Foyth de la Villarreal

Barcelona a ratat aproape toate obiectivele din acest sezon competițional, dar rămâne cu varianta titlului de campioană în Spania, acolo unde are un avans de 12 puncte față de Real Madrid, cu 11 etape înainte de final.

Eșecul rușinos suferit pe Camp Nou în manșa retur a semifinalelor Cupei Spaniei l-a înfuriat pe Xavi, dar și pe Joan Laporta, președintele clubului.

Tehnicianul catalanilor vrea întăriri pe plan defensiv, pentru că echipa să fie cu adevărat puternică pentru sezonul ce va urma.

Potrivit jurnaliștilor de la Fichajes, Barcelona a pus ochii pe Juan Foyth, actualul jucător al celor de la Villarreal.

În vârstă de 25 de ani, Juan Foyth evoluează pe postul de fundaș dreapta și este câștigător al Cupei Mondiale cu naționala Argentinei.

Foyth a strâns 22 de apariții în actualul sezon în tricoul Submarinului Galben, reușind să marcheze o dată și să ofere două pase decisive.

Barcelona ar avea nevoie de un fundaș dreapta, în ideea de a aduce puțină prospețime. Doar că nu va fi ușor.

Foyth, care are contract cu Villarreal până în vara anului 2026, are o clauză de reziliere de 54 de milioane de euro, iar suma nu este deloc una mică, ținând cont mai ales de problemele financiare pe care le traversează catalanii.

Deși i-a prelungit contractul lui Sergi Roberto, ajuns și el la 31 de ani, Barcelona caută soluții pentru a-l transfera pe fotbalistul de la Villarreal.