​De acum este oficial: Chelsea a anunțat joi numele noului său antrenor, de conducerea „albaștilor” urmând să se ocupe până la finalul sezonului Frank Lampard.

Frank LampardFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Frank Lampard, noul antrenor al lui Chelsea

Principal marcator al formației londoneze din toate timpurile (211 goluri), Lampard vine în locul lui Graham Potter - antrenor demis din cauza rezultatelor foarte slabe ale fostei campioane a Europei: Chelsea se află pe locul 11 în Premier League.

„Suntem încântaţi să-i urăm bun venit lui Frank înapoi pe Stamford Bridge. Frank face parte din Premier League Hall of Fame şi este o legendă a acestui club.

„Pe măsură ce continuăm procesul nostru amănunţit şi exhaustiv pentru un antrenor principal permanent, vrem să oferim clubului şi fanilor noştri un plan clar şi stabil pentru restul sezonului.

Vrem să ne oferim toate şansele de succes şi Frank are toate caracteristicile şi calităţile de care avem nevoie pentru a ne conduce la linia de sosire” - se precizează într-un comunicat comun al coproprietarilor Todd Boehly şi Behdad Eghbali.

În vârstă de 44 de ani, Lampard a fost dat afară de la Everton în luna ianuarie a acestui an din cauza rezultatelor sub așteptări.

Fostul mare mijlocaș englez s-a mai găsit pe banca tehnică a celor de la Chelsea în intervalul iulie 2019 - ianuarie 2021: a bifat 84 de meciuri (44 de victorii, 17 remize și 23 de înfrângeri).

Al doilea mandat al lui Frank Lampard va începe cu meciul din Premier League împotriva celor de la Wolverhampton: din data de 8 aprilie, din deplasare.

Obiectivul lui Lampard este o clasare cât mai sus în Premier League (reamintim, Chelsea se află pe un rușinos loc 11 - numai în iarna acestui an, trupa londoneză a investit 300 de milioane de lire sterline pe transferuri).

De asemenea, formația de pe Stamford Bridge este calificată în sferturile Champions League, acolo unde va da în dublă manșă peste Real Madrid.