Real Madrid a obținut biletele pentru finala Cupei Spaniei, după un meci fabulos reușit de băieții lui Carlo Ancelotti chiar pe Camp Nou în fața Barcelonei, scor 4-0 (4-1 la general).

Karim Benzema și Vinicius JuniorFoto: Irina R Hipolito / Shutterstock Editorial / Profimedia

Real Madrid întoarce soarta calificării cu Barcelona și va juca finala cu Osasuna

După ce a câștigat manșa tur de pe Santiago Bernabeu cu scorul de 1-0, Barcelona a început agresiv și partida de pe Camp Nou.

Catalanii au avut un ritm bun de joc și au controlat meciul până spre finalul primei reprize. Thibaut Courtois a avut câteva intervenții foarte sigure, iar „los blancos” au dat lovitura pe contraatac. Vinicius Junior a înscris în poarta lui Ter Stegen (min 45+1), la o fază la care oaspeții au avut și puțin noroc.

În a doua repriză, actuala campioană a Spaniei a fost mult mai lucidă, iar Karim Benzema a înscris cu un șut plasat la 5 minute de la startul părții secunde.

Elevii lui Xavi nu au reușit să se redreseze, iar Kessie a comis un fault în careu, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri pentru Real Madrid.

De la punctul cu var, Karim Benzema nu a iertat și l-a trimis pe Ter Stegen în colțul opus (min 58).

Oaspeții și-au mai pedepsit o dată adversara pe contraatac în minutul 81 al partidei, când Karim Benzema a punctat elegant din pasa lui Vinicius.

În ultimul act al competiției, Real Madrid va întâlni Osasuna, care a trecut în semifinale de Athletic Club Bilbao, cu scorul de 2-1 la general.