Cu două eșecuri consecutive în Ligue 1, eliminată din Cupa Franței și scoasă de Bayern încă din optimile UEFA Champions League, Paris Saint Germain nu traversează o perioadă prea grozavă. Oficialii clubului parizian iau în calcul schimbări importante la echipă și sunt gata să îl dea afară pe Christophe Galtier.

Christophe GaltierFoto: Bertrand GUAY / AFP / Profimedia

Julian Nagelsmann, contactat de Paris Saint Germain

Atmosfera de la Paris Saint Germain este una tensionată, după o serie de rezultate nefavorabile atât în campionat, cât și în celelalte competiții de unde parizienii au fost eliminați.

Mai mult decât atât, situația contractului lui Lionel Messi este în continuare incertă, iar jucătorul argentinian a fost huiduit la scenă deschisă la ultimul meci de campionat, pierdut în fața celor de la Lyon (1-0).

Potrivit jurnalistului Abellah Boulma, Paris Saint Germain a luat deja în calcul demiterea lui Christophe Galtier de pe banca tehnică și numirea unui nou antrenor care să îndeplinească obiectivele clubului în sezonul următor. Cel mai important este, evident, trofeul UEFA Champions League, singurul care ar aduce liniștea la echipă.

Totodată, sursa citată menționează că parizienii și-au ales deja antrenorul pentru următorul sezon, Julian Nagelsmann.

Demis recent de Bayern Munchen, tehnicianul în vârstă de 35 de ani se află pe lista scurtă a celor de la Chelsea, dar londonezii l-ar prefera pe Luis Enrique, mizând pe experiența acestuia, mai ales din perioada Barcelona.

„Christophe Galtier nu va mai fi antrenorul lui PSG din următorul sezon. Conducerea clubului ia serios în considerare chiar să îl demită mai devreme. În același timp, PSG l-a contactat pentru prima dată pe Julian Nagelsmann, chiar dacă acesta este pe lista scurtă a lui Chelsea.” - a precizat jurnalistul.

Într-o conferință de presă acum ceva timp, actualul tehnician al celor de la Paris Saint Germain a transmis că ia în calcul deja pregătirea sezonului următor pe Parc des Princes.

„Mă simt îndreptățit să fiu antrenorul lui PSG. Pregătesc sezonul viitor alături de Luis Campos și cei din conducere. Sunt multe discuții despre ceea ce va urma, despre modul în care vom atrage forță de muncă.”

Până să o pregătească pe Bayern Munchen, Julian Nagelsmann a mai antrenat Hoffenheim și RB Leipzig.

În 2017, Nagelsmann a fost desemnat cel mai bun antrenor german, asta deși nu câștigase niciun trofeu până să ajungă la Bayern.