Chelsea se află în negocieri avansate cu Julian Nagelsmann și Luis Enrique, după ce l-a demis pe Graham Potter. Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat că fostul selecționer al Spaniei este favorit să preia banca londonezilor și că acesta este deja la Londra unde își negociază contractul.

Luis EnriqueFoto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luis Enrique se află la Londra și este gata să semneze cu Chelsea - Julian Nagelsmann, considerat neexperimentat

Sezonul de coșmar din Premier League i-a făcut pe cei din conducerea celor de la Chelsea să îl demită pe Graham Potter, lăsând echipa pe locul 11 în campionatul Angliei.

Chelsea este totuși calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde va da peste Real Madrid, iar conducerea formației de pe Stamford Bridge consideră că un antrenor cu experiență este varianta ideală pentru banca tehnică.

Cu toate că primul pe listă a fost Julian Nagelsmann, jurnaliștii de la MARCA anunță că miercuri Luis Enrique a zburat la Londra și își negociază contractul cu Chelsea.

Fostul tehnician al celor de la Bayern Munchen a fost considerat neexperimentat de către conducerea alb-albaștrilor, iar CV-ul lui Luis Enrique este unul mult mai atractiv.

Până să devină selecționerul echipei naționale de fotbal a Spaniei, Luis Enrique a pregătit Barcelona Athletic, AS Roma și Celta Vigo, iar perioada de glorie a trăit-o pe banca formației de pe Camp Nou.

Cu Barcelona, Luis Enrique a câștigat de două ori LaLiga, de trei ori Cupa Regelui, o Supercupă a Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor.

În 2015 a fost desemnat cel mai bun antrenor din lume la nivel de club.