La 28 de ani, Robert Candrea - fost fotbalist în Liga 1 la ASA Târgu Mureș - și-a schimbat radical viața. A abandonat cariera din cauza unei depresii cauzate de presiunea din fotbal, iar acum practică terapia spirituală.

Robert Candrea la GSP LiveFoto: Captura Gsp

Robert Candrea nu a fost una dintre vedetele Ligii 1. Un jucător defensiv cu un fizic fragil, dar cu multă ambiție, tânărul a debutat în Liga 1 în 2016, în play-off, la un meci Viitorul - ASA Târgu Mureș 6-1, care acum este investigat de FRF pentru o suspiciune de pariuri ilegale. După 4 ani în fotbal, în care a trăit retrogradări, insolvențe și un faliment, Candrea s-a retras pe nesimțite, în 2020, în plină pandemie.

„Nu puteam să dorm bine. Mă trezeam, iar primul lucru pe care-l simțeam era o presiune foarte mare în abdomen. Aveam probleme și cu fierea, din cauza stresului pe care mi-l induceam. Simțeam nevoia să vomit tot timpul, dimineața. Uneori și înainte de meciuri, mă duceam în baie fără să mă vadă nimeni. Ar fi fost ciudat să te vadă antrenorul sau altcineva. Vomitam mereu, îmi era greu să și mănânc înainte de antrenament. Corpul meu îmi transmitea: “Robert, nu mai e pentru tine!”. Dar starea asta devenise o obișnuință. Uneori, mă mai gândeam: “De ce simți chestiile astea? Viața ta nu e nașpa!”. Nu înțelegeam și ajunsesem să mă învinovățesc și pentru că simțeam lucrurile astea”, a spus Robert Candrea la GSP Live.

Citește mai departe pe GSP.ro