FC Barcelona a solicitat demisia președintelui La Liga, Javier Tebas, în urma unui articol publicat în La Vanguardia, susținând că acesta a prezentat probe false pentru a incrimina clubul catalan în Cazul Negreira.

FC BarcelonaFoto: Valerio Rosati / Alamy / Alamy / Profimedia

Acuze dure din partea Barcelonei pentru Javier Tebas

Clubul catalan a reacționat dur într-un comunicat de presă, în care acuză un linșaz mediatic în ultima perioadă, reiterând că FC Barcelona nu a cumpărat niciodată arbitri, scrie Mundo Deportivo.

„Având în vedere gravitatea informațiilor apărute astăzi în presă, unde președintele La Liga, Javier Tebas, este acuzat de prezentarea de probe false în fața procurorilor pentru incriminarea clubului Barcelona, vrem să ne exprimăm furia și indignarea.

Din acest motiv, solicităm urgent președintelui La Liga să apară public pentru a oferi explicații.

Barcelona, așa cum spunea președintele Laporta, este victima unei campanii media din cauza unor evenimente care nu s-au petrecut niciodată: Barcelona nu a cumpărat niciodată arbitri.

Pentru că și-a atribuit funcții care nu-i corespund și din demnitate și respect pentru președinția La Liga, domnul Tebas ar trebui să demisioneze din funcție”, susține comunicatul clubului Barcelona.

În replică, Javier Tebas a susținut că știrea din La Vanguardia este falsă.

„Știrea din La Vanguardia este falsă, iar dovada este chiar în text. Documentul nu este fals, iar noi nu acuzăm pe nimeni. Totul este fals, este auto-victimizare”, a anunțat Tebas.