Fanii lui PSG și-au pierdut răbdarea cu Lionel Messi și compania, după ce campioana Franței a suferit duminică a opta înfrângere din 2023, 0-1 vs Olympique Lyon, chiar pe Parc des Princes.

Lionel Messi, in tricoul lui PSGFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lionel Messi a primit nota 3 pentru prestația din meciul cu Lyon

Huiduit de suporterii francezi, Messi a fost notat cu 3 de celebra publicație L'Equipe, după ce a pierdut nu mai puțin de 26 de mingi în timpul partidei cu Lyon.

„Este clar un record printre jucătorii de pe teren. Messi și-a pierdut fotbalul de la revenirea din Qatar, care l-a transformat într-un zeu. În ochii suporterilor, Messi simbolizează spirala negativă în care s-a adâncit PSG, de la începutul lui 2023” - L’Equipe.

​Lionel Messi se află în ultimul an de contract cu PSG, iar viitorul argentinianului este în continuare incert. Campioana Franței dorește să prelungească înțelegerea cu starul în vârstă de 35 de ani, în timp ce mulți visează să-l vadă pe acesta purtând din nou tricoul Barcelonei.

Rafa Yuste, vicepreședintele clubului FC Barcelona, a confirmat recent că Messi a fost contactat de gruparea catalană.

Lionel Messi, apărat de Christophe Galtier și Thierry Henry

Christophe Galtier, antrenorul lui PSG, și legendarul atacant francez Thierry Henry au afirmat că suporterii greșesc în momentul în care îl critică pe Lionel Messi, având în vedere faptul că argentinianul este unul dintre cei mai buni jucători din echipă.

„Nu împărtăşesc opinia (fanilor și jurnaliștilor) şi trebuie să ştiţi că în momentele importante el e un fotbalist decisiv, a demonstrat asta de prea multe ori ca să mai discutăm. E cât se poate de nedrept să fie fluierat, a făcut foarte multe pentru noi în prima parte a sezonului.

Nu putem să ne aşteptăm ca el să fie la cel mai înalt nivel meci de meci, e utopic să vrem asta. Din punctul meu de vedere nu a făcut nici în această seară un meci rău.

Ok, poate a pierdut unele baloane şi a făcut câteva greşeli, dar am jucat împotriva unei formaţii care a avut o densitate foarte bună în propria jumătate şi a fost greu să îi desfacem. Nu putem să ne aşteptăm ca mereu Leo să facă totul pe teren” - Christophe Galtier, citat de GFFN.

„Este rușinos să auzi huiduielile de pe stadion. Nu poți să-l huidui pe unul dintre cei mai buni jucători din echipă, cu 13 goluri și 13 pase decisive. Pentru frumusețea fotbalului, vreau să-l văd pe Lionel Messi că-și încheie cariera la FC Barcelona” - Thierry Henry la Prime Video Sport France.